Geluk

Geef jezelf toestemming om op adem te komen

Geef jezelf toestemming om op adem te komen

We leven in een snelle wereld. Trends veranderen sneller dan dat we de kleding in onze kast kunnen vervangen. Deadlines komen sneller en sneller. Mensen komen en gaan. En de tijd vliegt voorbij. Hoewel we soms emotioneel, mentaal en fysiek uitgeput zijn door de snelheid van ons leven, blijft de wereld gewoon op hetzelfde tempo door razen en stopt voor niemand.

Ik weet hoe moe je bent. Ik weet hoe graag je een pauze wilt van alles wat er gebeurt. Ik weet dat je het gevoel hebt dat je het allemaal niet meer bij kunt benen. Wees niet zo hard voor jezelf. Wees niet zo hard omdat je niet tevreden bent met waar je nu bent.

We pushen steeds harder, willen meer, beter en sneller. We vergelijken onze levens met die van anderen zodat we kunnen zien hoe ver we zijn en wat we hebben bereikt. Om te zien of we zijn waar we zouden moeten zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar social media. Onze feed is gevuld met gelukkige mensen, op mooie plekken, met mooie make-up en prachtige kleding. Mensen delen niet hun pijn, hun worstelingen, hun zorgen, hun verlies en hun tragedies.

Dit is geen afspiegeling van het echte leven, maar soms vergeten we dit. We bewonderen het leven van anderen, soms benijden we mensen zelfs en dit baseren we op een plaatje. We zijn hard voor onszelf om het ‘perfecte leven’ te leiden. Maar wat we op social media zien zijn de hoogtepunten van de levens van anderen. Dat heeft niets met de werkelijkheid te maken.

Weet dus dat het oké is om soms te worstelen. Het is oké om te falen. Het is oké om het gevoel te hebben dat je het allemaal niet meer weet. Het is niet raar dat jij je zo gestrest voelt, je staat namelijk onder een enorme druk. Weet dat jij niet zwak bent.

Maar weet ook dat wanneer jij je zo voelt, je een stap terug mag doen. Weet dat je niet mee hoeft te doen met het razende tempo waarop de wereld zich nu beweegt. Geef jezelf toestemming om op adem te komen. Geef jezelf toestemming om op tot rust te komen. Jij doet het goed, waar jij nu staat in het leven is goed. Heb vertrouwen in jezelf. Je doet wat je kunt, wees niet zo hard voor jezelf en neem de tijd om op adem te komen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?