Geluk

5 Dingen om te onthouden als je het even zwaar hebt

Hoe je herstelt na een slecht relatie

Achteraf merken we dat tegenslag ons sterker maakt. Maar ja, achteraf is makkelijk praten. Het leven lijkt altijd wel wat voor je in petto te hebben, mooie maar ook minder mooie dingen. Het kabbelt bijna nooit rustig voort. Vooral wanneer je midden in een moeilijke periode zit kan het moeilijk zijn om lichtpuntjes te vinden. Maar ook als je het zwaar hebt biedt het leven je handvatten. Onderstaand vind je 5 dingen om te onthouden als je een moeilijke tijd doormaakt.

Moeilijke ervaringen geven je meer empathie voor anderen
Wanneer je zelf het één en ander hebt meegemaakt dan kun jij je werkelijk inleven in wat anderen misschien nu doormaken. Wanneer je zelf ook door een moeilijke periode bent gegaan door bijvoorbeeld een scheiding, eetstoornis of burn-out dan zal je iemand minder snel beoordelen. Want jij weet wat het is wanneer mensen te snel oordelen, je weet wat die persoon doormaakt, hierdoor ben je nog beter in staat om anderen te helpen.

Je krijgt meer waardering voor de mooie momenten
Wanneer je gezond bent, gelukkig en niet meer verdrietig dan kun je
dat ontzettend waarderen. Waarderen dat je lichaam weer doet wat jij wilt of dat je lichaam kleine stapjes vooruit maakt. Of waarderen dat je weer van dingen kunt genieten en dat de zon weer is gaan schijnen. Omdat je ook slechte tijden hebt gekend geniet je dubbel en dwars van de geluksmomentjes die het leven je te bieden heeft.

Volg Herhealth.nl op Instagram

Je bent sterker dan je denkt
Er zijn misschien slechte momenten (geweest) waarvan je denkt dat je er nooit meer uit kunt komen, dat de zon niet meer gaat schijnen, maar toch gaat de zon weer schijnen. Mensen zijn een stuk veerkrachtiger dan we denken en dat kan ons het vertrouwen geven om de uitdagingen die in de toekomst liggen aan te gaan.

De dingen die je hebt geleerd om te overleven zullen je altijd bij blijven
Het leven kent ups en downs maar wanneer je de dieptepunten al hebt meegemaakt dan weet wat je moet om er weer uit te komen. Je weet dat je sterk genoeg bent om ook hier weer doorheen te komen.

Moeilijke tijden maken dat je beter weet wat je wel wilt
Het is als onderzoek doen, sommige experimenten werken wel en anderen niet, maar je verzamelt wel informatie. Wanneer er iets gebeurt wat je echt niet wilt dan weet je dat je het tegenovergestelde wilt. Moeilijke tijden kunnen samen gaan met een bijzonder heldere kijk op het leven.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

MindBodyGreen