Relaties

De verkeerde relatie verandert je in iemand die je niet herkent

De verkeerde relatie verandert je in iemand die je niet herkent

Als je lang in een slechte relatie blijft, dan ontwikkel jij je eigen ‘slechte’ gedrag om hierom mee om te kunnen gaan. Slechte relaties brengen het slechtste in je naar boven. Ze veranderen je in iemand die je niet herkent, iemand waar je niet trots op bent.

Daarom moet je een slechte relatie zo snel mogelijk beëindigen. Niet meer wachten, geen nieuwe kansen meer. Je moet stoppen met deze relatie voor je mentale gezondheid en voor je persoonlijke ontwikkeling. 

Als je met iemand die je steeds maar weer bedriegt, iemand die je niet kunt vertrouwen, dan word je vanzelf paranoïde. Je begint in de ander zijn telefoon te kijken. Je probeert emails te lezen. Je breekt in zijn social media account omdat je ervan overtuigt bent dat deze persoon je weer pijn gaat doen. Je had bij hem weg moeten gaan, maar je bent gebleven en je bent verandert in iemand die niet herkent. 

Als je met iemand bent die van elk gesprek een discussie maakt, die om de kleinste dingen boos op je wordt, die geen gesprek aan kan gaan zonder zijn stem te verheffen, dan begin je met jezelf klein houden. Je vertelt hem niet dat leuke verhaal over wat je op je werk hebt meegemaakt omdat hij anders misschien jaloers wordt. Je verstopt je nieuwe kleding, ook al heb je dit van je eigen geld gekocht, omdat hij misschien boos wordt. Je delete onschuldige berichtjes voor het geval hij het verkeerd opvat. Je delete onschuldige geschiedenis van je computer. Je wordt iemand die sneaky is, iemand die liegt en iemand die om de waarheid heen draait. Je had bij hem weg moeten gaan, maar je bent gebleven en je bent verandert in iemand die niet herkent. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

Als je met iemand bent die geobsedeerd is door drama, iemand die denkt dat jaloers zijn romantisch is, iemand die ruzie zoekt, dan raak je gewend aan ruzies. Dan ga je terug schreeuwen, je zegt dingen die niet meent. Je neemt aan dat het normaal is om regelmatig tegen elkaar te schreeuwen. Je raakt zelf net zo verslaafd aan drama als je partner. Je verwart rust voor saai en ruzie voor passie. Je had bij hem weg moeten gaan, maar je bent gebleven en je bent verandert in iemand die niet herkent. 

En hoewel je wilt vechten voor jouw persoon, is uit liefde in een slechte relatie blijven het slechtste wat je kunt doen. Want jij mag opnieuw beginnen, een nieuwe start krijgen. 

De verkeerde relatie verandert je in iemand die je niet herkent – maar als je nu stopt dan kun jij je slechte gedrag veranderen. Je kunt werken aan je vertrouwen in anderen, je kunt werken aan je angst om verlaten te worden, aan je angst om je te binden. Je kunt weer een gezonde relatie aan gaan. Maar je moet ervoor werken. Je moet de keuze maken om weg te gaan, om jezelf te vergeven en om jezelf te verbeteren. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Thoughtcatalog