Geluk

Ik leer langzaam om afscheid te nemen van alles wat niet goed voor me is

Ik leer langzaam om afscheid te nemen van alles wat niet goed voor me is

Er zou niet zo veel ruimte in het leven moeten zijn voor rommel. Ik heb te veel rommel in mijn leven, maar dat gaat veranderen. Ik ben nooit zo goed geweest in afscheid nemen. Vasthouden, dat is waar ik goed in ben. Maar nu, nu leer ik langzaam om afscheid te nemen van alles wat niet goed voor me is. 

Ik leer afscheid te nemen van mensen in mijn leven die eigenlijk niets toevoegen aan mijn leven. Ik neem afscheid van de twijfelaars, de zeurpieten, de egoïsten, de negatievelingen en arrogante mensen. Ik neem afscheid van de mensen die mijn hart hebben gebroken en die nooit meer om hebben gekeken of de stukjes nog gelijmd konden worden. Ik neem afscheid van de mensen die me lieten twijfelen omdat ze hun eigen onzekerheden op mij projecteerden. Ik neem afscheid van de mensen die negatieve competitie stimuleren. Het is tijd om afscheid te nemen.

-> De kracht van het loslaten 

Ik leer ook afscheid te nemen van alle negatieve perspectieven waar ik veel te lang aan vast heb gehouden. Ik laat het: ik ben niet goed genoeg – ik ben niet slim genoeg – los. Ik neem afscheid van de onzichtbare ankers die me wel degelijk onder hielen, terwijl ik ze alleen maar los hoefde te laten.

Ik leer afscheid te nemen van comfort en veiligheid omdat dit hetgeen is zoals ik het altijd deed of omdat dit hetgeen is wat ik ken. Ik ben er klaar voor om afscheid te nemen van het veilige en om nieuwe spannende dingen te ontdekken. Ik leer afscheid te nemen van slechte gewoontes en van alles wat me tegenhield om het leven te leven wat ik wil. Het leven wat niet komt aanwaaien, maar wat het waard is om voor te vechten. Maar dit gevecht kan ik aan als ik alle rommel loslaat. 

-> Loslaten, ontspannen en genieten. Hoe ik dit heb geleerd na mijn burn-out

Ik leer om een nieuwe manier van leven te verwelkomen. Een leven waarin ik mijn best doe om mezelf te accepteren en om van mezelf te houden. Ik leer zelfcompassie en discipline te verwelkomen. Ik leer om ongemak te verwelkomen want ik weet dat dit hoort bij het leven en bij groeien. 

Ik leer afscheid te nemen van wie ik was, iemand die krampachtig vasthield aan de verkeerde dingen omdat ik bang was. Ik ben klaar met bang zijn. Tijd is kostbaar, het leven is kostbaar en het wordt om volluit te leven. Wat betekent dat ik afscheid neem van alles wat niet volledig bij mij past.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

-> 25 dingen om los te laten

thoughtcatalog.com

Cookie consent wijzigen