Geluk

18 manieren om weer verliefd te worden op je leven

18 manieren om weer verliefd te worden op je leven

1 Geef aandacht aan de patronen in je leven die ervoor zorgen dat je dingen doet of dingen voelt die je niet wilt doen of niet wilt voelen. Als je niet tevreden bent met je werk, de relatie met je zus of de manier waarop jij je zondagen doorbrengt stop dan met de manier waarop je het nu doet. Doe iets anders en doorbreek je vaste patroon door kleine veranderingen te maken. 

2 Vraag, zelfs als je denkt dat het toch geen nut heeft, mensen om hulp of steun. Je zult nog versteld staan wie je de helpende hand biedt.

3 Vergeet de mensen die je helpen niet. Denk aan hoe dankbaar je was toen mensen je wilden helpen of hoe teleurgesteld je was toen mensen dit niet deden en doe er alles aan om ook de persoon te zijn die anderen helpt als ze dit nodig hebben.

4 Accepteer verandering en wees er niet bang voor. Verandering is beangstigend en oncomfortabel en het normaal om je hier ongemakkelijk bij te voelen. Maar voel je gerustgesteld door het feit dat verandering ook betekent dat je leven in beweging is, dat je groeit in plaats van stil staat. 

5 Kijk. Kijk weg van je telefoon. Kijk naar de bomen. Kijk naar mensen in de trein. Kijk naar de schapen in de wei. Kijk naar mensen die lachen. Kijk om je heen en blijf niet gevangen zitten in je telefoon.

6 Wees iemand of word iemand die luistert naar anderen en die meer vragen stelt dan dat hij over zichzelf praat. Iedereen kan je iets leren.

7 Onthoud dat niemand perfect is. Echt niemand. Onthoud dat want iedereen laat alleen zien wat zij willen dat je ziet. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, zelfs de ogenschijnlijk gelukkigste en succesvolste mensen. Dus wees lief en vriendelijk voor iedereen, dat voelt stukken beter dan afgunst en jaloezie. 

8 Op de dagen dat je het liefst in je joggingpak onder de dekens wilt verstoppen doe je dit juist niet. Was je haar, trek iets leuks aan en je zult je een stuk beter voelen.

9 Kijk naar het verleden en zie in hoe het je als persoon heeft gevormd en hoe het je sterker heeft gemaakt. Maar laat je niet meeslepen door het verleden en door ‘wat als’. Denk aan de dingen die je hebt meegemaakt en wees blij met deze ervaringen (goed en slecht) omdat ze ervoor hebben gezorgd dat jij de persoon bent die je nu bent. Laat je fouten uit het verleden los. Leef nu, groei nu en niet in het verleden.

10 Schrijf je doelen op. Er zijn genoeg onderzoeken te vinden die het effect van het opschrijven van je doelen onderschrijven. Er is zelfs een studie die claimt dat je 42% meer kans hebt om je doelen te bereiken als je ze regelmatig opschrijft. 

11 Elke keer dat je ergens heen kunt lopen dan loop je.

Volg Herhealth.nl op Instagram

12 Help vrienden, familie, collega’s en vreemden voor geen enkele andere reden dan dat je ze wilt helpen. Geef de cv van je neef van je vriendin aan de juiste mensen. Bied je collega hulp als hij of zij gestrest is door een project. Geef iemand de ruimte als hij een foutje heeft gemaakt in het verkeer. Mensen helpen, gewoon omdat het kan is leuk en geeft iedereen een goed gevoel.

13 Wees niet afhankelijk van de goedkeuring van anderen als het gaat om het volgen van je dromen. Hoe meer je op zoek gaat naar goedkeuring en waardering hoe meer je er afhankelijk van wordt. Hoe minder je op zoek gaat naar goedkeuring, des te beter en gelukkiger je je zult voelen. 

14 Vergeet geen plezier te maken. Ook als je doelen nog niet hebt bereikt en nog niet bent waar je wilt zijn. Plezier is belangrijk!

15 Wees je bewust van de momenten waneer je gemeen over anderen praat. En vraag je zelf heel eerlijk af waarom je dit doet. We zijn allemaal mens en we hebben allemaal onze tekortkomingen, dus waarom zou je iemand hier op afrekenen?

16 Neem altijd aan dat je nog niet genoeg water hebt gedronken

17 Zorg ervoor dat je soms alleen bent. Kom erachter hoe je van tijd alleen doorbrengen kunt genieten. 

18 Waar je ook bent, wees daar ook echt op dat moment. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?