Geluk

10 basisprincipes voor een gelukkig leven (aldus de wetenschap)

10 basisprincipes voor geluk

1 Trek de natuur in
Je onderschat waarschijnlijk behoorlijk hoe belangrijk dit is. In de natuur zijn vermindert namelijk stress, het zorgt ervoor dat je creatiever bent, het verbetert je geheugen en kan je zelfs een beter persoon maken.

2 Beweeg
We weten allemaal hoe belangrijk dit is, maar niet iedereen beweegt consequent. Naast enorm veel gezondheidsvoordelen die bijna te veel zijn om hier allemaal te noemen zorgt regelmatig bewegen er ook voor dat je slimmer en gelukkiger bent. Het verbetert je slaap, verhoogt je libido en geeft je een beter gevoel over je lichaam. Wetenschappers van Harvard hebben voor meer dan 70 jaar een groep mannen gevolgd en uiteindelijk bleek dat sporten naar voren kwam als één van de geheimen voor een goed leven.

3 Spendeer tijd met vrienden en familie
Harvard geluksexpert, Daniel Gilbert, heeft tijd spenderen met je familie en vrienden geïdentificeerd als één van de grootste bronnen voor geluk in ons leven. Wanneer je geen sociale connecties hebt voel je je dommer en heb je een grotere kans op vroegtijdig overlijden. Eenzaamheid kan leiden tot een hartaanval, een beroerte en diabetes.

De mensen die het langst leven hebben allemaal een sterk sociaal netwerk. goede relaties zijn naar het schijnt zelfs belangrijker voor een lang leven dan regelmatig bewegen.

4 Dankbaarheid tonen

  • Het verbetert je relaties.
  • Het maakt je een beter persoon.
  • Het maakt het leven beter voor de mensen om je heen.
  • Het zorgt ervoor dat je gelukkiger bent

5 Mediteer
Meditatie kan je geluksgevoel verhogen, de betekenis van het leven verbeteren, steun geven en je concentratie verbeteren terwijl het tegelijkertijd boosheid, angst en vermoeidheid tegengaat.

6 Voldoende slapen
Slaap is super belangrijk voor ons. Wanneer je moe bent is het moeilijker om je blij te voelen, daarnaast betekent slaapgebrek een grotere kans dat je ziek wordt. Wanneer je voldoende slaapt verbetert dit tevens je besluitvaardigheid en zelfs kleine dutjes hebben al veel effect. Dutjes zorgen ervoor dat je alerter bent en beter presteert.

Ook interessant: Help we worden letterlijk ziek van klagende mensen

7 Jezelf uitdagen
Je versterkt je geest en brein als je jezelf blijft uitdagen. Zo kan een nieuwe taal leren je brein scherp houden en kunnen muzieklessen je intelligentie verbeteren. Daarnaast is het zo dat mensen die terugkijken op hun leven, zeggen dat ze spijt hebben van het feit dat ze geen opleiding hebben gedaan of verder hebben geleerd en dat ze niet alle kansen in hun leven hebben gegrepen.

8 Lachen
Mensen die humor gebruiken om te dealen met stress hebben een beter immuunsysteem, een vermindert risico op hart- en vaatziektes en beroertes, ervaren minder pijn wanneer ze de tandarts bezoeken en leven langer. Ook verbetert het je relatie, zelfs door samen terug te denken aan grappige gebeurtenissen kun je je relatie al verbeteren.

9 Aanraking
Door iemand aan te raken kun je stress verminderen. Knuffelen maakt je gelukkiger en is gezond. Seks kan hartaanvallen en kanker helpen voorkomen, je immuunsysteem verbeteren en je leven verlengen.

10 Optimisme
Optimistisch in het leven staan is ook een belangrijke factor voor een gelukkig leven. Een optimistische kijk op het leven zorgt ervoor dat je gezonder en gelukkiger bent en het kan je leven verlengen.

Volg jij Herhealth.nl al op  Instagram?

Foto The-atlantic-pacific.com