Relaties

Tantra technieken voor het krijgen van een gelijktijdig orgasme

Gelijktijdig orgasme door tantra

Vaak gebeurt het alleen in films dat mannen en vrouwen tegelijkertijd klaarkomen. Vaak komt een man sneller klaar dan een vrouw en veel vrouwen kunnen geen orgasme krijgen van alleen seks.

De natuur heeft het zo bepaalt dat mannen en vrouwen anders zijn gebouwd en dat ze ook plezier en orgasmes anders ervaren. Voor veel mannen is seks ook al fijn als het maar 10 minuten duurt. Terwijl langer seks hebben voor vrouwen vaak prettiger is omdat dit ze kans geeft om meer te genieten en om meerdere orgasmes te krijgen.

Maar om langer seks te hebben moeten mannen hun mindset omzetten. Ze moeten onthouden dat ze nog meer plezier kunnen ervaren door hun orgasme uit te stellen en op deze manier hun partner langer te plezieren voordat ze zelf tot ontlading kunnen komen. Het is niet makkelijk en er is wilskracht voor nodig, want ze moeten zichzelf inhouden hoe sterk de drang om te ontladen ook is.

De eerste stap die je kunt zetten om samen meer plezier aan seks te beleven is door eerlijk te zijn naar je partner. Praat met je geliefde over seks, dit kan misschien voor je partner voelen als een aanval dus verzamel alle liefde, geluk en vriendelijkheid die je in je hebt en laat dit tijdens dit gesprek naar buiten komen. Leg uit dat jij jullie seksleven nog beter wilt maken en dat je met hem nieuwe dingen wilt ontdekken. Zo geef jij je partner niet het idee dat er is iets mis is.

Maar ook vrouwen kunnen leren om hun orgasmes te controleren om zo dichterbij bij het opwindingsniveau van je partner te komen. Tantra biedt hulpmiddelen die zowel mannen als vrouwen kunnen helpen om samen tot een orgasme te komen.

In de tantra gaat het vooral over je tijd nemen, en net als met yoga- en meditatie oefeningen wordt het niet voor niets een tantra oefening genoemd. Want je moet blijven oefenen, wat geduld en tijd nodig heeft. Als mensen zeggen dat ze uren lang tantra seks hebben gehad dan betekent dit niet dat ze ook die uren ook echt seks hebben. Wat ze doen is het rekken van de penetratie en het rekken van hun orgasmes voor zo lang als ze kunnen door de opwinding in hun hoofd en lichaam doormiddel van ademhaling, meditatie en voorspel op te bouwen.

Voorspel begint in onze geest. Door lichamelijk en geestelijk een connectie met je partner te maken heb je de eerste stap genomen om het rustig aan te doen. Je kunt beginnen met het creëren van sensuele ruimte door het aansteken van kaarsen en door romantische muziek op te zetten – zo spreek je al je zintuigen aan – waardoor je partner zich misschien beter kan ontspannen om zo de tijd te nemen. Wanneer je de juiste stemming hebt gecreëerd kun je de tantra Yab-yum mediatie proberen. Yab-Yum is een Tibetaanse term welke zich vertaalt in “vader-moeder” en wordt gesymboliseerd door 2 zittende budha’s waarbij de vrouw op de schoot van de man zit met haar benen om hem heengeslagen.

Begin met rechtop tegenover elkaar te zitten in kleermakerszit waarbij je je hand op elkaars hart legt en waarbij je elkaar in de ogen kijkt. Houd oogcontact en adem langzaam en tegelijkertijd. Door op deze manier samen te ademen kun je ontspannen, kom je tot rust en ben je in het moment in plaats van dat je direct naar het einde toeleeft.

-> Tantra met jezelf, zo werkt dat

Waarschuwing! Het voelt in het begin heel ongemakkelijk. Je zult misschien moeten lachen, maar probeer door te zetten en probeer je partners hartslag te voelen en probeer om samen te komen in jullie ademhaling. In het begin zal het hart van je partner snel kloppen, maar na enkele minuten in deze positie zal het langzamer gaan. Dit gevoel, van opwinding (of misschien nervositeit) naar kalmte is het gevoel wat je wilt hebben voordat je seks met elkaar hebt.

Wanneer je beiden ontspannen bent dan kun je elkaar zacht aanraken en strelen, maar sla de geslachtsdelen over. Wanneer je merkt dat je partner opgewonden raakt dan is het goed om het te kalmeren door hem te zeggen dat hij je aan moet blijven raken op je arm, je nek of tussen je borsten. Dit leert hem ook om van elke aanraking te genieten.

De tweede positie in de Yab-yum is nog dichter bij je partner zitten waarbij je  in kleermakerszit jouw knieën op zijn bij benen legt. Dit kan jullie beiden nog meer opwinden maar blijf samen ademen, oogcontact houden en elkaar strelen. Na een paar minuten kun je in de derde positie gaan zitten, waarbij in zijn schoot gaat zitten met je benen om hem heengeslagen en waarbij jullie borst, hart en geslachtsdelen elkaar raken.

-> 5 mythes die je niet meer moet geloven over tantra

Vanaf dit punt kun je beginnen met het voorspel waarbij je elkaar kust en waarbij je nu dicht bij elkaar bent zonder daadwerkelijk seks te hebben. Wanneer jullie beiden opgewonden zijn en je de connectie voelt kun je daadwerkelijk seks met elkaar hebben. Je kunt op elke manier die je wilt de liefde met elkaar bedrijven. De Yab-yum oefening is er alleen op gericht om de connectie tussen jullie te versterken.

Wanneer je tijdens de seks merkt dat je partner te opgewonden is dan is het goed om het rustiger aan te doen of dat jullie je samen even op jouw lichaam concentreren. Zodra je partner weer meer controle heeft kunnen jullie samen het ritme weer opbouwen. Doe dit een aantal keer totdat jullie beiden even opgewonden zijn en beiden klaar zijn om tot ontlading te komen.

Ook in de tantra geldt, oefening baart kunst. Dus begin hieraan zonder verwachting, met geduld en geniet van het oefenen ;).

->Klik hier voor meer informatie tips  over tantra.

PS. Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @herhealth.nl

Mindbodygreen.com