Geluk

Mijn 9 favoriete romantische boeken om jezelf helemaal in te verliezen

mijn 7 favoriete boeken
Josine Mooij
Geschreven door Josine Mooij

Ik houd van lezen, heerlijk vind ik het om mezelf te verliezen in een boek. Een boek wat je pakt en waardoor je ’s avonds veel te laat gaat slapen. Zo’n boek waarvan het jammer is dat het uit is. Ik vind het zelf altijd heerlijk om tips te krijgen van vriendinnen over boeken. Daarom heb ik een lijstje gemaakt van mijn favoriete boeken, misschien geen literaire hoogstandjes maar wel heerlijk om met een kop thee en een stuk chocolade in te duiken.

1 Miss You (Omdat ik je mis), Kate Eberlen
Een prachtig romantisch verhaal over onvergetelijke liefde. Wat als twee mensen die voor elkaar gemaakt zijn elkaar steeds mislopen? Een secondelang kijken ze elkaar in de ogen, en dan is het moment weer voorbij.  Betoverend en het raakt je recht in het hart.

Omdat ik je mis, Kate Eberlen

2 Voor jou, Jojo Moyes
Deze internationale bestseller is net verfilmd en dat is niet zo gek. Dit is een prachtig romantisch boek over echte liefde. Zet je tissuebox maar vast naast je kop thee, tranen gegarandeerd.

Voor jou, Jojo Moyes

3 De Celestijnse belofte, James Redfield
Een waar spiritueel avontuur! Het boek leest makkelijk weg en wanneer je een open mind houdt wat betreft spiritueel vlak dan is het echt een mooi en leerzaam boek. Ik vind het één van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen.

De Celestijnse belofte, James Redfield

4 Who’s that girl, Alexandra Potter
Een magisch sprookje. Helaas alleen in het Engels verkrijgbaar, maar als je er geen problemen hebt om in het Engels te lezen dan zou ik dit boek zeker lezen. Het is een romantisch verhaal over wat je zou doen als jij de tijd zou kunnen terugdraaien. Zou je andere keuzes gemaakt hebben in je leven?

Who’s that girl, Alexandra Potter

5 De Muze, Jessie Burton
een verleidelijke, opwindende, spannende roman over ambitie en identiteit, over liefde en obsessie, authenticiteit en bedrog. 

De Muze, Jessie Burton

6 PS: Ik hou van je, Cecilia Ahern
Ook weer zo’n heerlijke bestseller die je eigenlijk gelezen moet hebben als je van romantische boeken houdt. Een met vaart geschreven, onderhoudend en lekker weglezend, romantisch verhaal.

PS: Ik hou van je, Cecilia Ahern

7 De tijd van mijn leven, Cecilia Ahern
Ik kon het niet laten om nog een boek van Cecilia Ahern aan dit lijstje toe te voegen. Ik vind dit zo’n mooi boek en vooral zo passend, want het gaat over een vrouw die eigenlijk vergeet om echt te leven omdat ze het zo ontzettend druk heeft. Een mooi boek wat je ogen opent.

De tijd van mijn leven, Cecilia Ahern

8 Eten, bidden, beminnen, Elizabeth Gilbert
Misschien niet het standaard romantische verhaal, maar toch aangrijpend. Omdat het zo eerlijk vertelt over de weg die deze vrouw af moet leggen om het geluk te vinden. Eerlijk en inspirerend.

Eten, bidden, beminnen Elizabeth Gilbert

9 Wild, Cheryl Strayed
Prachtig boek over jezelf verliezen, weer vinden en een reis van 1700 km. Dit boek is zo krachtig en mooi, echt een aanrader.

Wild, Cherly Strayed

Over de schrijver

Josine Mooij

Josine Mooij

Op Herhealth.nl wil ik je inspireren om in balans te blijven. Want we hebben het allemaal druk en moeten veel van onszelf. Daarom vind je hier artikelen die je kunnen helpen om wat meer balans te vinden in alle aspecten van je leven.