Geluk

Tantra met jezelf, zo werkt het

Tantra met jezelf, zo werkt het

Kun je tantra ook als single doen? Of is het eigenlijk niet de bedoeling om solo aan tantra te doen? Hier kunnen we kort over zijn: tantra is namelijk heel goed met jezelf te doen. Tantra staat voor energie en verbinding en de belangrijkste verbinding die je hebt is die met jezelf. Dankzij tantra gaat energie stromen en ja, ook je seksuele energie. Hoe tantra met jezelf werkt? Wij leggen het stap voor stap aan je uit:

1 De inner smile
Tantra gaat niet alleen over seks, het gaat over energie en verbinding. Een mooie oefening om mee te starten is daarom de ‘Inner smile’. Deze  oefening helpt je om tot rust te komen, om lief voor jezelf te zijn en om te ontspannen. Sluit je ogen en ga in gedachten alle onderdelen van lichaam langs, zoals je dit met de bodyscan ook doet, alleen nu glimlach je naar alle onderdelen van je lichaam. Geef jezelf warmte, liefde en positiviteit door de tijd te nemen om naar jezelf te glimlachen.

2 Aanraking
Wanneer je voelt dat je rustig bent geworden door de Inner smile oefening kun je beginnen met jezelf overal aan te raken. Zie dit als een knuffel aan jezelf en sla bijvoorbeeld je armen om je heen, masseer je handen of streel jezelf zachtjes. Door jezelf aan te raken geef jij je brein het signaal dat alles veilig is en dat je kunt ontspannen. 

3 Zet je intentie
Er zijn geen doelen in de tantra, alleen intenties. Zo heeft tantra nooit een orgasme als einddoel, ook niet als je tantra met jezelf doet, het is  vooral een prachtig middel om jouw seksuele energie te ontdekken en te ontwaken. Wat is jouw intentie? Wil je je minder beschaamd voelen als het gaat om seks? Wil je meer op je gemak zijn met je seksuele energie? Wil je meer op gemak zijn met je eigen lichaam? Wil je juist je seksuele verlangens weer terug? Of wil je meer ontspannen? Alles kan en alles mag. Bedenk wat jouw intentie is.

-> Hoe geef je een tantra massage

4 Je omgeving
Maak van tantra met jezelf een mooi ritueel. Steek kaarsen aan, doe de gordijnen dicht, zorg dat de kamer lekker ruikt en maak het jezelf comfortabel. Seksuele energie stroomt alleen als jij je comfortabel voelt. Als je wilt kun je muziek opzetten, gewoon muziek die jij mooi vindt en waardoor jij kunt ontspannen. 

5 Ademhaling
Ademhaling heeft veel invloed op ons lichaam en kan energie door ons lichaam voeren. Adem diep in door je neus en adem langzaam uit door je mond. Zorg ervoor dat je ademhaling je buik bereikt. Als je het lastig vindt kun je ook in 4 tellen inademen en in 4 tellen weer uitademen. Hierdoor kun je je gedachtes stil zetten en focus je alleen op je ademhaling en het tellen.

6 Aanraking
Begin met het aanraken van jezelf. Raak jezelf overal aan maar vermijd je vagina. Dus streel jezelf, masseer jezelf en geef jezelf plezier en ontspanning terwijl je je blijft focussen op je ademhaling. Je zal merken dat tantra als single een heerlijke manier is om te ontspannen en om je lichaam te leren kennen.

7 Masturbatie
Nu je helemaal ontspannen bent kun je beginnen met het aanraken van je vagina. Maar doe het heel langzaam, als het ware masturbatie in slowmotion. Begin daarom langzamer dan langzaam en streel jezelf en raak jezelf aan alsof je echt geen haast hebt. Als je het fijn vindt kun je glijmiddel gebruiken om de aanrakingen nog zachter en soepeler te laten gaan. Tantra met jezelf betekent dat je ook speeltjes mag gebruiken. Doe wat jij prettig vindt, je bent alleen en dit is jouw tantra moment. Onthoud dat het draait om jouw ontspanning en plezier dus doe wat jij prettig vindt. 

-> Tantra wat is het? Tips en oefeningen

8 Blijf ademhalen
Tantra als single heeft niet als doel het bereiken van een orgasme, maar de kans is zeker aanwezig dat je een orgasme krijgt. Wanneer jij je orgasme voelt komen blijf je ademen, we hebben de neiging om ons adem in te houden waneer een orgasme komt, maar blijf ademen. Het kan zijn dat je orgasme weer wegdrijft, maar maak je geen zorgen; het is daar. Bij ademen, het zal de energie van je orgasme nog sterker maken als je orgasme je uiteindelijk bereikt. 

Tantra met jezelf is een fijne ervaring die ervoor zorgt dat je beter kunt ontspannen, dat je seksuele energie groeit, dat je orgasmes intenser zijn en dat je flexibeler in het leven gaat staan. Je lichaam, geest en ziel zullen je bedanken.

-> 6 oefeningen om de tantrische seksgodin in jezelf los te maken