Geluk

Jezelf helen is het meest oncomfortabele en belangrijkste wat je ooit zal doen

Jezelf helen is het meest oncomfortabele en belangrijkste wat je ooit zal doen

Het helen van je geest is niet hetzelfde als het helen van je lichaam. Als je gewond bent dan heel je langzaam maar zeker en elke dag gaat het een stukje beter. Uiteindelijk ben je geheeld en ben je weer wie je was voordat je gewond was. Maar als jij je geest heelt dan ga je juist niet meer terug naar wie je ooit was. Je werkt aan jezelf en wordt iemand die altijd al in je zat, maar die je nooit bent geweest.

Jezelf helen is oncomfortabel, het kost energie en inzet, maar het is het belangrijkste wat je ooit zal doen. Jezelf helen is terug gaan naar je meest natuurlijke staat van zijn. Jezelf helen is jezelf zijn zonder de druk van anderen te voelen en zonder je druk te maken om de meningen van anderen. Jezelf helen is zonder angst voor jezelf op durven komen en van jezelf en anderen durven houden. Jezelf helen is de beste versie van jezelf worden. 

Maar het is niet altijd makkelijk om jezelf te helen. Het betekent dat je eerlijk naar jezelf en je leven moet gaan kijken. Wat is er nu mis met mijn leven en wat moet ik doen om dit veranderen? Wat voel ik echt? Wat zijn mijn emoties? Jezelf helen betekent dat je je kwetsbaar op moet stellen. Helen betekent dat je je angsten aangaat. Want als je niet langer bang bent om alleen te zijn, om te falen, om te voelen, om risico’s te nemen of wat voor angsten je ook hebt dan gebeurt er iets; dan vind je rust.

Jezelf helen is ook niet makkelijk omdat het lang duurt. Het betekent dat jij het juiste leven bouwt, het leven wat bij jou past, en dit kun je alleen langzaam en stapje voor stapje doen. Het betekent toegeven dat je fouten hebt gemaakt en je best doen om deze fouten alsnog op te lossen. 

Jezelf helen is niet makkelijk. Want je moet naar jezelf kijken, echt kijken en echt eerlijk zijn. Je moet uit je comfort zonde stappen om zo dichterbij de persoon te komen die je echt bent.

Helen betekent dat jij de beste versie van jezelf wordt. Maar jezelf worden en jezelf zijn, is waar je voor bent geboren. En het enige wat je met jezelf helen doet is het gif en de barrières en angsten die je tegenhouden van je afschudden zodat je kunt zijn wie je moet zijn. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?