Zelfliefde

23 Zelfliefde activiteiten die je écht helpen om je leven beter te maken

23 Zelf-liefde activiteiten die je écht helpen om je leven beter te maken

1 Pak een grote vuilniszak en gooi alles weg wat je niet gebruikt, wat pijnlijke herinneringen naar boven brengt of je hebt gekocht in de hoop dat het je een ander persoon zou maken.

2 Unfollow iedereen die je minder gelukkig of blij maakt.

3 Zet in een exceloverzicht al je uitgaven van de afgelopen week op een rij. Niets maakt je bewuster van je uitgave patroon als een overzicht.

-> 9 signalen dat je eindelijk van jezelf begint te houden

4 Maak eindelijk die afspraak bij de dokter, tandarts of iemand waar je al tijden tegenop ziet.

5 Verander kleine dingen. Ga elke dag 15 minuten eerder naar bed, neem de trap ipv de lift en stap een halte eerder uit of parkeer je auto verder. Neem kleine stapjes en wen langzaam aan een gezondere levensstijl.

6 Als het beter voor je gezondheid is om een andere baan te zoeken dan moet je actie ondernemen. Update je c.v., ga koffiedrinken met mensen en houd actief banensites bij.

-> Dit is wat zelfliefde echt betekent en het gaat niet over een warm bad en chocolade

7 Laat negatieve dingen je niet keer op keer overkomen. Zeg het als iemand onbeleefd of onaardig tegen je is. Zeg dat wat de ander zei of deed kwetsend was en dat je dit niet prettig vindt.

8 Ruim rommel meteen op en stop vieze glazen direct in de vaatwasser of was ze direct af. 

9 De volgende keer dat je iemand vertelt dat je hem of haar te kort ziet maak je concrete plannen om met elkaar af te spreken. Pak je agenda erbij en maak een afspraak. Geen woorden, daden.

-> Hoe jij jezelf leert accepteren waardoor anderen dit ook doen

10 Zeg niet wat je niet leuk vindt aan je leven, wat je zou willen hebben of je wilt zijn. Praat over wat je wilt, wat je creëert en wie je bent. 

11 Gebruik een zonnebrand als je in de zon zit, heb veilige seks en open een spaarrekening.

12 Stop met proberen om alles te zijn. Je hoeft niet als een kok te koken, te presteren als een CEO, een geweldige vriendenkring te hebben, foto’s als een fotograaf te maken en te sporten als een prof. Kies 1 of 2 dingen waar je goed in bent en doe daar je best in.

13 Omarm ‘gemiddeld’ zijn. Er komt zo veel stress en spanning door het idee dat gemiddeld of gewoon slecht is. Terwijl we eigenlijk, op de enkele uitzondering na, bijna allemaal gemiddeld zijn. Een wereld die denkt dat alleen succesvolle mensen waardevol zijn, is een wereld die ziek is. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

14 Wees je bewust van bij wie je je hart lucht. Stel je voor dat wat je die ene persoon vertelt, je de hele wereld vertelt. 

15 Maak meer tijd voor mensen. Bel je zus of broer regelmatig. Vertel je ouders dat je van ze houdt. Ga een kopje thee drinken bij de buurvrouw. 

-> Jij bent je toekomstige zelf, de acties die nu onderneemt zeggen wie je over een week of jaar bent

16 Als een ongemakkelijk gevoel je besluipt, benoem dan dit gevoel. Neem verantwoordelijkheid voor het en onderneem de nodige actie om het aan te gaan. 

17 Maak een zorgen-lijst. Steeds als je je ergens druk over maakt dan schrijf je dit op. Zo zorg je ervoor dat het niet in je hoofd blijft en je maar blijft malen. Bekijk deze lijst aan het einde van de week en check of er nog iets op staat waar jij je energie aan moet besteden. 

18 Maak wensen-lijst. Elke keer als je de behoefte hebt om nieuwe schoenen, een nieuw shirtje, nieuwe kaarsen of wat dan ook te kopen dan schrijf je het op je wensen-lijst. Aan het einde van de week of maand kies je een aantal dingen van je lijst die je mag kopen. Het scheelt je enorm veel geld!

-> Hoe kun je nou van jezelf leren houden?

19 Zoek een aantal goedkope en gezonde recepten die jij jezelf eigen maakt.

20 Zorg voor een actieplan als je overweldigd wordt door emoties. Misschien een stuk wandelen of fietsen, een stukje rijden, je moeder bellen of een dutje doen. In plaats van je hopeloos te voelen pak je op die momenten je lijst erbij. 

21 Werk aan de geweldige vaardigheid om te weten wanneer je je mond moet houden. 

22 Maak een energie-overzicht. Probeer je energie ipv je uren te managen. Besluit wat je gaat doen als je nog veel energie hebt en bepaal wat je doet als je nog weinig hebt.

-> 28 signalen dat je eindelijk hebt geleerd om van jezelf te houden

23 Stop met verwachten dat het leven altijd goed is. In plaats van altijd proberen om jezelf gelukkig te maken, accepteer dat er slechte dagen zijn. Dat er moeilijke tijden komen. Dit is niet gek of raar, dit is het leven.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?