Zelfliefde

Hoe kun je nou van jezelf leren houden?

Hoe kun je van jezelf leren houden?

Er bestaan verschillende soorten houden van – tussen mensen, huisdieren, vrienden, geliefden, familie. Maar de beste liefde die er is, is de liefde die je voelt voor jezelf. Want je straalt en voelt je vaak een stuk gelukkiger wanneer jij je eigen cheerleader bent, wanneer jij echt in jezelf gelooft.

En het mooiste is, je kunt altijd en overal liefde voor jezelf uiten. Tijdens het loslaten van negatieve energie tijdens een work-out, wanneer je echt geniet van een heerlijke maaltijd of wanneer jij jezelf moed inspreekt voordat je moet spreken in het openbaar.

Wij hebben wat zelfliefde advies verzameld van experts, zodat ook jij je leven kunt vullen met positiviteit.

-> Waarom van jezelf houden zo belangrijk is en hoe je dit kunt doen

Geef jezelf wat meer liefde…

…Op kantoor
Kom voor jezelf op. Om serieus genomen te worden, moet je eerst jezelf serieus nemen. “Zelf-liefde zorgt ervoor dat jij je meest succesvolle zelf bent”, aldus CEO Caroline Ghosn.

…Wanneer je negatieve zelfkritiek te veel aanwezig is
Zelf-liefde goeroe Gabrille Bernstein wil dat jij jezelf heel veel vergeeft. “Loop op een rustig moment jouw lijst van zelfkritiek eens af. De volgende keer dat je weer keihard kritiek op jezelf hebt schrijf je op: Ik vergeef mezelf dit en laat dit los.”

…In je yogaklas
Niet al je work-outs hoeven even zwaar te zijn en laten je hijgend en zwetend achter. Het is prima om het rustig aan te doen, om te ademen en om jezelf af en toe een break te geven. Niet alles hoeft perfect te zijn, zwaar te zijn of juist een strijd te zijn. Sommige dingen mogen ook makkelijk en relaxt zijn.

…Wanneer iemand je klein laat voelen
Vind een manta om je geaard te blijven voelen. Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf: “Ik mag hier zijn, ik sta hier stevig met twee benen op de grond en ik mag deze ruimte innemen”.

-> Zelfliefde, 8 manieren om meer tijd te maken voor jezelf

…Op social media
De positieve mantra’s en gezegdes die je vindt op social media inspireren je misschien meer dan jij je realiseert. Dus maak een positiviteit-bord aan op Pinterest en pin alles waar jij vrolijk van wordt of waar jij je geraakt door voelt.

…Zodat jij je dromen kunt omzetten tot realiteit
Model Molly Sims zegt dat wanneer jij je zelfmedelijden hebt, jezelf je grootste obstakel wordt. “Zoek uit welke gedachtes en welk gedrag je tegenhouden. Door kleine dingen te veranderen kun je daadwerkelijk vooruit komen”.

…Wanneer jij het gewicht van de wereld op je schouders meedraagt
De manier waarop jij beweegt heeft een grote impact op je geest. Ga daarom rechtop staan, schouders naar achter en borst vooruit en laat de wereld zien dat je er bent.

…In een cultuur die zo erg de focus legt op uiterlijk
Anti dieet project oprichter Kelsey Miller heeft ervaring met diëten. En ze weet ook dat het leven een stuk leuker wordt wanneer je hiermee stopt. Door mindful te eten kon ze stoppen met de crash diëten en begon ze te eten op een manier die haar gelukkig maakte. “Na elke stille en bewuste maaltijd kreeg ik een onbekend en onvermijdelijk maar fijn gevoel: mindfulness was er niet alleen tijdens mijn maaltijden maar het stroomde ook verder in de rest van mijn leven”.

…En houd het vast
Maak zelfliefde een prioriteit door elke dag, en maand wat tijd voor jezelf in te plannen.

-> Zelfliefde is de beste vorm van jezelf helen

Wellandgood.com