Geluk

Stop met jezelf met anderen te vergelijken!

Stop met jezelf met anderen te vergelijken

We hebben het bijna allemaal meegemaakt…

Het moment dat je naast een ‘perfecte vreemde’ staat en je haar schoonheid en stijl begin te vergelijken met die van jou. Of misschien is het een goede vriendin die er altijd goed uitziet en altijd alles op een rijtje lijkt te hebben. Dus vergelijk je en analyseer je alle manieren waarop jij beter of slechter bent, in de hoop dat je zelfvertrouwen wat omhoog gaat als je slechte punten in de ander ontdekt. Of nog erger, dat je nieuwe manieren gaat bedenken om jezelf te verbeteren. Dames het is tijd om te stoppen met vergelijken en dit is waarom:

Het is onzin!

Omdat er iemand is die hetzelfde over jou heeft gevoeld en waarschijnlijk heeft iemand ooit naar jou opgekeken. Er zijn tijden geweest dat ze wenste dat zij net zoveel energie in haar lichaam had zodat ze haar dag kon doorkomen. Ze heeft haar hart gebroken, haarzelf in slaap gehuild, haarzelf bekritiseerd en op een bepaald moment heeft ze waarschijnlijk naar jou gekeken en gehoopt dat ze een klein beetje van jou in haar had.

Ze zag jouw glimlach, hoorde je lachen en zag je vreugde en ze hoopte dat zij dat die dag ook had. Wanneer ze keek naar jouw succes wanneer je respect en erkenning kreeg voor je harde werken vroeg zij zich af ze dat ooit zal bereiken. Of ze zag hoe jij een ‘simpel’ leven leidt en droomde dat zij ook ooit een dankbaar en ongecompliceerd leven kon leiden.

Wanneer je er prachtig uitzag in je nieuwe jurkje, wenste zij dat ze die dag ook naar de sportschool was gegaan. Of die keer dat ze jou en je partner liefdevol naast elkaar zag lopen en ze hoopte dat zij ook ooit echte liefde zou kennen.

Wat ze niet wist is dat jij ook hebt geworsteld en dat ook jij een strijd hebt moeten leveren. Toen kon jij je nooit voorstellen dat iemand ooit nog eens in jouw schoenen zou willen staan. Ze zou eens moeten weten…

We kennen allemaal de pieken en de dalen in het leven en we weten nooit waarom iemands leven gelopen is zoals het is gelopen. Dus in plaats van je vergelijken met iemand anders kun je beter de controle over jouw leven nemen. Want dit is waar jouw ware kracht ligt.

Aan het eind van de dag wil elke vrouw geliefd zijn en liefde geven. Wanneer we ons te veel focussen op wat we niet hebben in plaats van wat we wel hebben dan zitten we ons zelf in de weg en blokkeren we onze mogelijkheden.

Het erkennen en zelfs waarderen van de mooie dingen van een andere vrouw doet niets af aan je eigen schoonheid (die van binnen en buiten komt). Dus wanneer je iemand tegenkomt die je benijdt om haar schoonheid, stijl, humor of intelligentie dan is dit juist mooi. Dit doet niets af aan jouw schoonheid, uitstraling, charme of intelligentie. Je kunt de andere vrouw zelfs een compliment geven! Want je bent pas echt krachtig als je jouw eigen kracht erkent en anderen ook alle liefde en kracht gunt.

MindBodyGreen.com