Geluk

7 dingen die je niet meer van anderen moet verwachten

7 dingen die je niet meer van anderen kunt verwachten

De grootste teleurstellingen in ons leven zijn vaak het resultaat van misplaatste verwachtingen. Dit is speciaal het geval wanneer het gaat om relaties en interacties met anderen. Daarom is het goed om bepaalde dingen niet meer te verwachten, wat betekent dat het tijd is om…

1 Stop met verwachten dat mensen het met je eens zijn
Jij verdient het om gelukkig te zijn. Jij verdient een leven waar je blij mee bent. Laat daarom de meningen van anderen dit niet verpesten. Jij bent niet in deze wereld om tegemoet te komen aan de verwachtingen van anderen. Hoe meer jij staat achter jouw keuzes, hoe minder goedkeuring je nodig hebt van anderen. Volg je eigen intuïtie, hoe eng of ongemakkelijk dit ook is. Want succes is dat jij je leven spendeert op de manier waarop jij het wilt.

2 Stop met verwachten dat anderen je meer respecteren dan dat jij jezelf respecteert
Echte kracht bekent dat je vertrouwen hebt in wie je bent. Besluit op dit moment dat je nooit meer smeekt bij anderen voor de liefde, respect en aandacht die jij aan jezelf zou moeten geven. Kijk in de spiegel en zeg dat je van jezelf gaat houden en dat jij je ook zo gaat gedragen. Het is belangrijk om aardig te zijn voor anderen, het is van cruciaal belang om aardig te zijn voor jezelf.

3 Stop met verwachten (en het nodig hebben) dat ze je leuk vinden
Je voelt je misschien niet geliefd door een persoon, maar voor iemand anders ben jij onbetaalbaar. Vergeet nooit hoeveel jij waard bent! Het maakt niet uit hoe goed jij bent voor andere mensen, er zal altijd iemand een negatief persoon zijn die je bekritiseerd. Glimlach, negeer het en ga door. Als jij iedereen tevreden wilt houden dan is het grootste gevecht wat je voert het gevecht met jezelf. De juiste mensen zullen je waarderen en respecteren voor wie jij bent, met al je mooie en gekke kanten.

4 Stop met verwachten dat mensen zijn zoals jij denkt
Van anderen houden en anderen respecteren betekent dat jij je ze henzelf laat zijn. Wanneer jij stopt om te verwachten dat mensen zich op een bepaalde manier gedragen dan kun je beginnen met ze te waarderen. Respecteer mensen om wie ze zijn, mensen hoeven niet te zijn zoals we zelf zijn. Iedereen is mooi op zijn eigen bijzondere manier.

5 Stop met verwachten dat anderen weten wat jij denkt
Mensen kunnen geen gedachtes lezen. Ze zullen nooit weten hoe jij je voelt totdat jij ze hen dit vertelt. Je baas weet niet dat jij hoopt op een promotie omdat jij hem dit niet hebt vertelt. Die leuke jongen waarmee je niet durft te praten omdat je te verlegen bent… zelfde verhaal. Probeer open te communiceren, soms wat eng, maar het zal je zoveel brengen als je mensen vertelt wat je denkt.

6 Stop met verwachten dat mensen veranderen
Meestal kun je mensen niet veranderen en het is zinloos om het te proberen. Of je accepteert wie ze zijn of je kiest voor een leven zonder deze mensen. Dit klinkt hard, maar dat is het niet. Wanneer jij iemand accepteert en de vrijheid geeft om te zijn wie hij of zij is dan zullen ze misschien wel op een prachtige manier geleidelijk veranderen.

7 Verwacht niet dat iedereen zich prima voelt
Wees aardiger dan nodig, want iedereen die je ontmoet is bezig met zijn eigen gevecht. Elke glimlach of kracht verbergt een innerlijke strijd, net zo complex als jouw eigen worsteling. Het steunen van andere mensen is mooi en het gebeurt natuurlijk als we dit toelaten. Want onze dromen lijken, net als onze worstelingen, vaak meer op elkaar dan je denkt.

“I’m not in this world to live up to your expectations
and you’re not in this world to live up to mine.”
―Bruce Lee

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

Marcandangel.com