Introvert

13 tegenstrijdige kenmerken van een echte introvert

13 tegenstrijdige kenmerken van een echte introvert

De manier waarop introverte personen zich gedragen is erg afhankelijk van hun energieniveau en of ze zich op hun gemak voelen. Veel energie hebben en zich op hun gemak voelen betekent dat een introvert persoon overkomt als iemand die heel extravert is. Maar als introverte mensen zich niet op hun gemak voelen of als ze weinig energie hebben dan kunnen ze juist heel stil en rustig zijn.

Hierdoor ervaren introverte mensen regelmatig zeer tegenstrijdige gevoelens. Herken jij jezelf hierin?

1 Dingen alleen willen doen zodat je niet met anderen te maken hebt, maar tegelijkertijd ook een diepe connectie met anderen willen opbouwen.

2 Je niet buitengesloten willen voelen, maar eigenlijk geen zin hebben om naar de sociale dingen te gaan waar je voor wordt uitgenodigd.

3 Wensen dat andere mensen je zien en je waarderen, maar absoluut niet in het middelpunt van de belangstelling willen staan.

4 Diepe gedachtes hebben, maar deze niet met anderen delen omdat je geen idee hebt hoe je deze gedachtes moet overbrengen.

5 Gesprekken met andere mensen willen, maar geen idee hebben wat je moet zeggen om deze gesprekken te starten.

6 Wensen dat je wat meer goede vrienden had, maar de meeste dagen heel tevreden bent om je eigen ding te doen.

7 Je vrienden kennen je als de grappige, mensen die je niet kennen als de rustige.

8 Een idee of suggestie hebben tijdens een werk meeting, maar je toch niet uitspreken omdat je niet al die aandacht wilt.

9 Stilletjes werken en iets moois afleveren en stiekem hopen dat iemand het opmerkt omdat je anderen er zelf niet op wilt wijzen.

10 Dat je door je leraren, collega’s, manager wordt verteld dat je meer je stem moeten laten horen (je bet zo stil!), maar dat je door je beste vrienden of partner wordt verteld dat je altijd zo veel kletst.

11 Dat je je prima voelt, maar dat iedereen maar blijft vragen of het wel goed gaat omdat je zo stil bent.

12 Dat je je eenzaam en een beetje vergeten voelt, om vervolgens te beseffen dat jijzelf al weken geen smsje hebt gestuurd of telefoontje hebt gepleegd naar je vrienden.

13 Dat je oprecht zin hebt om die ene vriendin weer te zien, maar dat je stiekem hoopt dat ze op het laatste moment afbelt.

  Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?