Ontspanning

Wij hebben onze tuin een metamorfose gegeven!

Vorig jaar zijn we verhuisd vanuit het centrum van Amsterdam naar Zaandam. Weg van de reuring, de restaurantjes, de winkeltjes en de koffietentjes en hallo rust! Ik moet je zeggen ik heb Amsterdam nog geen seconde gemist, ik houd gewoon erg van de rust en de ruimte die we nu in Zaandam hebben.

Omdat we nu eindelijk een tuin hadden vonden Bart en ik het ook wel heel leuk om deze tuin dan helemaal naar ons zin te maken. Dus in maart zijn we begonnen met het aanpakken van onze tuin! Bart heeft alles zelf gedaan, maar gelukkig heeft hij wel wat hulp gekregen (Thanks Nils, Joost, Jort en papa!). Heel leuk om zelf je tuin aan te pakken, vooral als je echt eer van je werk hebt :).

De foto hierboven geeft wel aardig weer hoe het was…. we hadden dus een flinke klus. Hieronder zie je nog wat foto’s van tijdens de verbouwing.

Hier waren we net begonnen 🙂

Hier begon het al een klein beetje vorm te krijgen

Een stevige fundering voor onze houten vlonder

De verdeling was ook top ;), Bart deed het zware werk en ik mocht lekker tegels etc uitzoeken. Zo leuk! Ik vond keramische tegels heel mooi, maar keramische tegels moeten gelegd worden op een drainerende laag split gemengd met tras-cement. Dat konden we niet zelf en het uitbesteden aan een professional brengt natuurlijk weer extra kosten met zich mee. Daarom hebben wij tegels gekozen van het merk Excluton. Ideaal want zij hebben de Kera Twice tegel, een betonnen tegel met daarop een 1 centimeter dikke keramische tuintegel gehecht. Zo hebben we wel de voordelen van keramische tuintegels (slijtvast, kleurvast, krasvast, weerbestendig en onderhoudsvriendelijk) maar bespaarden we hoge stratenmakers kosten!

En uiteindelijk is dit het resultaat geworden!!

We zijn zo enorm blij met het eindresultaat!!

De lichte tegels geven een ruimtelijk effect

Onze tuin is echt een plekje geworden waar je heerlijk tot rust kunt komen

Opeens lijkt de tuin wel een stuk groter

Klaar voor gezellige avondjes in de tuin!

De tegels zijn de Kera Twice 60x60x4 Les Murs Stencil van Excluton

Zoals je ziet hebben wij voor een vrij lichte tegel gekozen, zo creëerden we een ruimtelijk effect. Want onze tuin is eigenlijk helemaal niet zo groot, maar door deze tegels en de planken die in de breedte zijn gelegd lijkt het een stuk groter. De tegels zijn de Kera Twice 60x60x4 Les Murs Stencil van Excluton.

De zomer is al goed begonnen en ik hoop dat wij nog komende maanden nog heel veel plezier beleven van onze ‘nieuwe’ tuin! Zit je er ook over na te denken om je tuin aan te pakken? Kijk dan eens op Excluton.nl/voorbeeldtuinen voor super leuke tuin inspiratie.

Volg jij Herhealth.nl al op Facebook en Instagram?

BewarenBewaren