Geluk

7 soorten giftige mensen die je beter kunt ontwijken

7 soorten giftige mensen die je beter kunt ontwijken

Wij zijn zelf degenen die bepalen wie we wel of niet in ons leven willen hebben. Maar soms zijn er toch een paar giftige mensen die maar terug lijken te komen. En hoewel je daar in eerste instantie misschien niet veel van ziet, kan dit op den duur toch vervelend worden. Ze zorgen voor negativiteit in je leven, kosten je energie in plaats van dat het energie oplevert en dat kan flink wat stress veroorzaken. Uiteindelijk ben je beter af zonder deze mensen.

Dit zijn de 7 soorten giftige mensen die je beter kunt ontwijken:

De manipulator
Zo’n persoon hebben we allemaal wel eens gehad in ons leven. Het kan nogal complex zijn om met zo iemand om te gaan, want ze gaan met jou om alsof je hun vriend bent. Ze weten wat je leuk vindt, wat je gelukkig maakt en wat jouw soort humor is. Maar het verschil tussen deze mensen en echte vrienden, is dat zij deze informatie alleen maar gebruiken om uiteindelijk tegen je te laten werken. Ze gebruiken je omdat ze iets van je willen.

De criticus
Het is goed om mensen om je heen te hebben die op een kritische manier naar bepaalde dingen kijken. Maar er zijn ook mensen die alleen maar kritiek kunnen leveren. Het maakt niet uit hoeveel tijd je in iets hebt gestoken of hoe hard je ook je best hebt gedaan, zij zullen nooit helemaal tevreden zijn. Ze vinden altijd iets wat niet goed genoeg is en dat zullen ze je laten weten ook. Ze zijn heel negatief en pessimistisch en niets is ooit goed genoeg.

De roddelaar
Een wereld zonder roddelen zal vrijwel onmogelijk zijn. En we doen het allemaal wel eens, we zijn tenslotte allemaal mensen. Maar je hebt mensen waarbij het lijkt dat ze niets anders kunnen dan roddelen. Daarbij moet je ook bedenken dat als iemand zoveel over anderen roddelt, diegene dit waarschijnlijk ook over jou doet tegen anderen.

De egoïst
Deze mensen geloven meer in ‘ik’ dan in ‘wij’. Alles waar zij over praten, gaat over zichzelf. Natuurlijk moet iedereen op een bepaalde manier om zichzelf denken, maar bij deze mensen gaat dat wel een paar stappen verder. Ze zijn alleen maar bezig met hun eigen dingen en hebben geen oog meer voor de rest. Het is alsof de hele wereld alleen maar om hen draait.

Jaloerse mensen
Ze zijn jaloers op het geluk van iemand anders, of de prestaties of successen in de liefde. Ze zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat iemand anders zich niet beter voelt dan deze persoon. Door lang met zo iemand om te gaan kan giftig zijn, omdat ze ervoor zorgen dat ook jij je eigen inspanningen gaat onderschatten.

De behoeftige
We hebben allemaal onze behoeften. En om deze te vervullen, hebben we wel eens hulp van iemand anders nodig. Maar deze mensen gaan daar wel erg ver in en maken er een gewoonte van om anderen te gebruiken voor hun eigen behoeften. Het begint met iets kleins, maar ze zullen steeds meer gebruik van je maken.

Liegende mensen
We liegen allemaal. Daarvoor zijn we mensen. We maken een verhaal net iets mooier dan de werkelijkheid of liegen over onze gevoelens. Maar er zijn mensen die continu liegen en die zorgen ervoor dat het vertrouwen eigenlijk volledig verdwijnt. Maar deze liegende mensen zorgen er ook voor dat je anderen minder snel vertrouwd.

Mystical Raven