Hooggevoelig

8 redenen waarom het voor vrouwelijke empaten lastig is om de juiste man te vinden

8 redenen waarom het voor vrouwelijke empaten lastig is om de juiste man te vinden

Als je heel empatisch bent dan heb je vast gemerkt dat je relaties niet altijd makkelijk gaan. Aan de ene kant kun jij je door je empathisch vermogen goed inleven in de ander, maar aan de andere kant kun je de gevoelens van de ander absorberen als een spons. Dit is ook een reden waarom de meeste empaten zich altijd zo moe voelen. Omdat empaten zo gevoelig zijn voor de emoties van anderen hebben ze iemand nodig die sterk in zijn schoenen staat en die een positieve kijk op het leven heeft. Onderstaand vind je 8 redenen waarom het voor empaten lastig kan zijn om die ene bijzondere man te vinden:

1 Je trekt foute mannen aan
Helaas zit de wereld vol met energie zuigende en aandacht zoekende persoonlijkheden. En deze mensen omgeven zichzelf graag met lieve zorgzame mensen. Als jij een empaat bent dan heb je vast al meerdere keren meegemaakt dat mensen je een schuldgevoel aanpraten, je constante aandacht opeisen of je onzeker maken.

2 Jij bent de gever in de relatie
Empaten zijn hele goede luisteraars en ze weten direct wat anderen nodig hebben. Omdat ze zo empathisch zijn doen ze er alles aan om de ander beter te laten voelen. Maar vaak kan of wil de ander de geweldige zorg en steun die jij biedt niet teruggeven.

-> Waarom empathische mensen dichtklappen bij mensen die nep zijn

3 Je raakt jezelf makkelijk kwijt
Empaten kunnen zich makkelijk in de ander verplaatsen. Soms ga je zo op in de gevoelens en gedachtes van de ander, dat jij jezelf vergeet. Je vergeet je eigen behoeftes, verlangens en gevoelens en je vergeeft de ander vaak net wat te makkelijk.

4 Je liefde is te intens
Empaten zijn enorm emotioneel en wanneer ze verliefd zijn dan zijn ze hevig verliefd. Je hebt hierdoor al eerder gemerkt dat jij veel verliefder bent dan je partner.

5 Je hebt een roze bril op
Je bent gevoelig voor zowel positieve als negatieve stemmingen van je partner, maar omdat empaten positieve denkers zijn focussen ze zich op de positieve stemmingen. Als resultaat kan het voorkomen dat jij je partner niet meer ziet zoals hij werkelijk is, waardoor je kritieke tekortkomingen ook niet meer ziet.

6 Je hebt emotionele afstand nodig
Omdat je zo empatisch bent heb je zo nu en dan tijd voor jezelf nodig en creëer je wat afstand tussen jou en je partner. Dat is jouw manier om op te laden. Helaas kan je partner dit verkeerd opvatten en hier onzeker door worden of het zien als signaal dat jouw liefde niet sterk genoeg is.

-> Hoe blijf je emotioneel in balans als je heel gevoelig en empathisch bent?

7 Je houdt van rust en stilte
Zelfs de meest extraverte empaten moeten zich soms terugtrekken van de drukte. Daarom zijn mensen die altijd overal bij willen zijn, die afhankelijk zijn of niet goed tegen stilte kunnen niet de ideale match voor jou.

8 Je neemt dingen persoonlijk
Empaten reageren vaak zeer gevoelig en emotioneel op kritiek, niet omdat ze niet tegen feedback kunnen, maar omdat ze hun emotionele reactie niet altijd kunnen scheiden van hun rationele. Wat betekent dat jij je je enorm gekwetst kan voelen wanneer je ruzie hebt met je partner, zelfs wanneer een ruzie klein en niet persoonlijk is.

Geef als empaat de hoop op liefde niet op! Blijf doen wat je doet! Wees je bewust van de dingen die je doet omdat je zo gevoelig bent en ga opzoek naar iemand die deze eigenschappen aanvult.

->Waarom zeer empathische mensen moeite hebben met het krijgen van een relatie

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?