Ontspanning

5 tips om jouw wimpers langer te laten lijken

5 tips om jouw wimpers langer te laten lijken

Sommige vrouwen hebben mooie, krullende wimpers. Helaas gaat dit lang niet voor iedereen op. Heb jij korte, rechte wimpers? Dan heeft het mogelijk weinig tot geen effect als jij een laagje mascara aanbrengt. Dit kan behoorlijk frustrerend zijn. Wil jij jouw wimpers langer laten lijken? Wij zetten hieronder 5 bruikbare tips op een rijtje.

1. Krul jouw wimpers
Veel vrouwen brengen ’s ochtends direct mascara aan op hun wimpers. Wil je jouw wimpers langer laten lijken? Dan is dit niet de beste manier om te beginnen. Nee, gebruik in dat geval altijd eerst een wimperkruller. Door dit hulpmiddel te gebruiken voordat jij mascara aanbrengt, gaan jouw namelijk wimpers omhoog staan. Hierdoor gaan ze niet langer op in de wimperlijn, waardoor ze beter opvallen. Allereerst lijken ze zo langer, maar ze ogen ook een stuk voller dan anders. Om het beste resultaat te behalen, raden wij je aan om de wimperkruller ongeveer 10 seconden te laten zitten. Je kunt de kruller ook eerst even verwarmen met een föhn. Hierdoor heb je de hele dag volle wimpers.

2. Breng kwalitatieve mascara aan
Heb jij jouw wimpers gekruld met een wimperkruller? Wacht dan niet te lang met het aanbrengen van mascara. Wist je overigens dat het uitmaakt welke mascara jij gebruikt? Om jouw wimpers langer te laten lijken, raden wij je aan voor een kwalitatieve mascara te kiezen. Koop in dat geval een mascara die bijdraagt aan langere wimpers. Op het product staat altijd wat het effect is. Zo kun je bijvoorbeeld ook mascara kopen voor meer volume.

Heb je geen wimperkruller of vind je het niets om deze te gebruiken? Dan betekent dit niet dat jij jouw wimpers niet langer kunt laten lijken. Kies in dat geval voor waterproof mascara. Door deze make-up krullen jouw wimpers automatisch iets op, waardoor ze langer lijken.

3. Gebruik talkpoeder
In de mode- en televisiewereld wordt regelmatig gebruikgemaakt van talkpoeder om wimpers langer en voller te laten lijken. Wil jij het effect hiervan ook eens proberen? Breng dan eerst één à twee lagen mascara op jouw wimpers aan. Strooi vervolgens wat talkpoeder op jouw hand en breng dit met een wattenstaafje op jouw wimpers aan. Breng tot slot nog een laatste laag mascara aan en jouw wimpers lijken een stuk langer en voller.

4. Kies voor nep wimpers
Slaag jij er met behulp van bovenstaande tips niet in om jouw wimpers langer te laten lijken? Of vind je het gewoonweg te veel werk? Dan bieden nep wimpers mogelijk uitkomst. Met deze wimpers laat jij jouw ogen meer opvallen. Daarnaast zorgen ze snel en eenvoudig voor een verleidelijke oogopslag. Nep wimpers zijn er in verschillende patronen en modellen, waardoor er voor iedereen wel een passende nep wimper te vinden is.

5. Verzorg je wimpers goed
Om jouw wimpers langer en voller te laten lijken, moet jij ze goed verzorgen. Haal daarom iedere avond zorgvuldig mascara van jouw wimpers af. Neem hier de tijd voor, want anders loop je het risico dat ze breken of verzwakken. Gebruik daarom bij voorkeur een oogmake-up remover. Producten voor het verwijderen van oogmake-up bevatten meer olie, waardoor make-up er makkelijker af gaat. De kans op schade aan jouw wimpers is hierdoor een stuk kleiner.