Geluk Gezondheid

7 tips om je huis tot een plek te maken waar je tot rust komt

7 tips om je huis tot een plek te creëren waar je tot rust komt

Het is vandaag de dag niet makkelijk om een veilig toevluchtsoord te hebben. Een plek die rust uitstraalt en waar je tot jezelf kunt komen. Velen van ons werken thuis, nemen werk mee naar huis of hebben een druk gezinsleven waardoor het thuis niet meer zo snel aanvoelt als rustpunt.

Maar het is in deze drukke wereld juist super belangrijk om je thuis te kunnen opladen. Daarom vind je onderstaand 7 feng shui tips om je huis tot een plek te maken waar je tot rust kunt komen.

1 Ontdoe je van onnodige rommeltjes
Rommel is energie wat vast zit in je huis. Dit is voor de meeste van ons misschien de lastigste stap, maar je ontdoen van onnodige rommel kan een enorme bevrijding zijn. Voorbeelden:

  • Magazines die je maar blijft bewaren voor het geval dat
  • Kleding wat je al een jaar niet meer hebt gedragen
  • Decoraties die je huis te vol maken
  • Oude planten die eigenlijk niet meer mooi zijn
  • Schilderijen of kunst waar je op uitgekeken bent

2 Maak het luchtiger
Zijn er klusjes in huis waar je echt een bloedhekel aan hebt? Probeer een manier te vinden om ze toch leuk te maken. Heb je een hekel aan de afwas? Zet mooie muziek op en kom tegelijkertijd tot rust. Heb je een hekel aan stofzuigen? Koop een goede stofzuiger en investeer in een handig en praktisch apparaat. Sowieso zijn er natuurlijk allerlei producten te vinden die opruimen makkelijker maken. Lastig om een keuze te maken? Kijk eens op deze website,  hier word je als consument ondersteunt in het maken van een keuze voor een product. Maar probeer het sowieso allemaal wat luchtiger in te zien en zorg bewust voor je huis en je spullen.

3 Vind een mooi uitzicht
Heb je ergens in huis uitzicht op een mooie boom, de natuur of de stad? Laat je gordijnen open en laat het licht je huis in stromen. Heb je nergens in huis een mooi uitzicht? Kijk eens of je mooie foto of een mooi schilderij kunt vinden waar jij je op kunt focussen.

4 Dim ’s avonds de lichten
Felle lichten kunnen ervoor zorgen dat je slaapcyclus in de war wordt geschopt. Wanneer je ’s avonds de lichten dimt en naarmate de avond vordert de lichten steeds een stukje verder dimt wordt het voor je lichaam makkelijker om te ontspannen en zich klaar te maken voor de nacht.

5 Spreek je zintuigen aan
Maak gebruik van aroma therapie, een warm bad of steek geurkaarsen in je huis aan om je zintuigen te kalmeren. Leg een heerlijk zachte deken over je bank of maak gebruik van lekkere zachte sloffen. Zet rustgevende muziek op en geef je over aan de rust van je huis.

6 Zuiver de lucht
Er is één groot onderdeel van rommel wat we vaak vergeten op te ruimen: gevoelens van woede, frustratie of gekwetste gevoelens die in je huis blijven hangen. Want ook als ze niet worden uitgesproken worden ze door anderen wel gevoeld. Huisgenoten, stellen en families die tijd nemen om hun issues samen te bespreken hebben thuis veel minder last van stress. Wanneer je alleen woont is het goed om een dagboek bij te houden en daar je gevoelens in op te schrijven wanneer je wilt relaxen.

Wanneer je het lastig vindt om jezelf te uiten kun je misschien nog meer rommel opruimen (terug naar nummer 1 van deze lijst). Onze huizen zijn vaak de spiegel van onze geest en ons leven. Dus wanneer je meer ruimte creëert in je fysieke leefomgeving kun je ook vaak meer ruimte maken voor emoties.

7 Voeg meer natuur toe
Natuur is de ultieme manier om te relaxen. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het effect van de natuur op de mens. De natuur  zorgt ervoor dat makkelijker kunnen ontspannen, het verlaagt stress en het zorgt ervoor dat we sneller herstellen van een ziekte. Dus zorg voor planten, bomen, bloemen en kristallen in je huis.

In de feng shui is jouw persoonlijke ervaring van jouw huis belangrijk, dus voel je vrij om bovenstaande tips zo aan te passen dat ze voor jou goed voelen. Want je kunt niets verkeerds doen wanneer je probeert om jouw huis tot jouw rustpunt te maken.

Gerelateerd:
9 dingen die mensen met een schoon huis dagelijks doen