Geluk

9 dingen die mensen met een schoon huis dagelijks doen

Kijk jij ook wel eens om je heen in je huis en denk je, whaaa wat een rommel! Waar moet ik nu weer beginnen. Bij sommige mensen gaat het ‘vanzelf’ bij anderen is het hebben van een opgeruimd huis een behoorlijke opgave.

Maar bijna iedereen vindt een schoon opgeruimd huis fijn. Het geeft rust en overzicht. Mensen met een schoon en opgeruimd huis hebben gewoontes ontwikkeld waardoor hun huis altijd netjes blijft. En let goed op het woord ‘gewoontes’. Dit betekent dus dat het terug blijft komen, maar het goede nieuws is dat het een stuk minder werk is als je alles bijhoudt.

Lees verder en ontdek de 9 gewoontes van mensen met een schoon huis.

1 Ze maken hun bed op
Voordat jij je huis ’s ochtends verlaat (of voordat jij je slaapkamer verlaat) maak jij je bed op. Deze simpele taak zorgt al direct voor een gevoel van overzicht in je slaapkamer.

2 Leeg de vaatwasser in de morgen
Zorg dat je ’s ochtends de vaatwasser hebt geleegd zodat deze klaar staat voor de vaat van deze dag. Wanneer je dit ’s ochtends doet dan wordt het stukken makkelijker om te voorkomen dat de vieze borden en kopjes zich in je gootsteen opstapelen.

3 Doe elke dag wat was
Door regelmatig de was te doen voorkom je dat je een enorme hoop met vieze kleding krijgt waardoor je echt geen zin meer hebt om die was te doen. Als je een gezin hebt is het slim om elke ochtend de was in de wasmachine te doen, als je alleen woont kun je dit prima enkele dagen per week doen.

4 Gebruik manden om dingen georganiseerd te houden
Wanneer alles in huis zijn plek heeft is het makkelijk om orde in je huis te houden. Je kunt bijvoorbeeld kleine mandjes gebruiken voor de sleutels en telefoons en wat grotere manden om bijvoorbeeld post in te sorteren.

5 Stel niets uit
Als er een pakketje wordt bezorgd pak deze dan uit en gooi de verpakking direct weg. Als je iets laat vallen of morst, ruim het op. Lege snoeppapiertjes? Gooi ze direct in de afvalbak. Neem lege glazen direct mee naar de keuken en laat ze niet door het hele huis staan. Hoe langer je wacht hoe lastiger en meer werk het wordt.

6 Ruim je kleding van die dag op
Hoe verleidelijk het ook is om de kleding wat je die dag hebt gedragen op de vloer te laten vallen, doe het niet. Opgeruimde mensen nemen de tijd om hun kleding weer in de kast te doen als het schoon is en in de was te doen als het gewassen dient te worden. Je vloer en kleding zullen er stukken beter uitzien.

7 Ruim tussendoor op
Je kunt zoveel rommel voorkomen als je direct tussendoor opruimt en schoonmaakt. Dus vul de vaatwasser als de pasta staat te koken, neem het aanrecht af als de kip in de oven zit. Op deze manier is het meeste werk al gedaan tegen de tijd dat je aan tafel zit te eten.

8 Ga nooit slapen als de keuken niet is opgeruimd
Probeer je te verzetten tegen het feit dat je naar bed wilt terwijl de keuken nog niet is opgeruimd. Ruim alles die avond nog op in de keuken, zet glazen in de afwasmachine of was ze af, veeg het aanrecht schoon. Zo start je in de ochtend met een frisse keuken in plaats van een vieze bende van de dag ervoor.

9 Plan vooruit
Of het nu je outfit voor de volgende dag betreft, schoonmaak benodigdheden die bijna op zijn, een kattenbak die verschoond moet worden maar waar geen grind voor in huis is. Zorg dat je vooruit plant, zo houd je alles overzichtelijk en schoon!

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Bron: Powerofpositivity.com  Foto:www.hellofashionblog.com

BewarenBewaren

BewarenBewaren