Gezondheid

Tips om die gierende zenuwen in je lijf de kop in te drukken!

Tips om de onrust in je lichaam tegen te gaan

Ontzettend veel mensen hebben last van onrust in hun lijf. Die rush, die je kunt omschrijven als zenuwen die door je lijf gieren. Het is zo’n vervelend gevoel om dit te ervaren, soms krijg je het opeens zonder dat je weet waarom.

Het is in ieder geval goed om erover te praten. Het is namelijk niet gek of raar en een coach of therapeut kan je best helpen om rustiger te worden, want er is gelukkig echt wel iets aan die zenuwen te doen. Onderstaand vind je natuurlijke manieren om rust in je lichaam te brengen:

1 Gebruik van etherische olie
Je kunt een olie diffuser aanschaffen en je huis op een subtiele manier laten ruiken naar eucalyptus, jasmijn of bijvoorbeeld lavendel. Deze oliën hebben een kalmerende werking op je geest en geven een heerlijke geur. Je kunt deze olie gebruiken voordat je gaat slapen of in het weekend als je wilt ontspannen.

2 Voeding
Foliumzuur, B12, magnesium en Omega-3 staan bekend om hun stress verlagende en rustgevende werking. Maar in welk voedsel zitten ze dan?

In asperges en bladgroente, avocado’s, citrusfruit, havermout, zalm. Daarnaast kun je natuurlijk ook supplementen slikken.

Maar naast dat bepaalde voeding goed is kun je andere voedingsmiddelen beter vermijden. Zoals Koffie, geraffineerde suikers en alcohol. En heb je toch trek in zoetigheid? Neem een stukje donkere chocolade, dit helpt tegen depressie en onrust.

3 Lavendel
Lavendel staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Dus laat je huis geuren naar lavendel of drink een kopje lavendelthee, hartstikke lekker!

4 Yoga en meditatie
Je hebt het waarschijnlijk al zo vaak gehoord, gestrest? Ga yoga doen. Maar dit komt omdat het helpt. Dat uur (of meer) per week op de yogamat kan je zoveel goed doen. Het helpt je echt om je lichaam en geest te laten ontspannen.
Gerelateerd: De meest gebruikte excuses om niet aan yoga te doen

5 Hardlopen en sporten
Misschien ben je niet zo’n yoga type en heb je ook geen geduld voor meditatie. Probeer dan eens om te gaan hardlopen. Je bent in de frisse buitenlucht, je lichaam produceert endorfines waardoor je kalmer wordt en je focust je alleen maar op dat moment.
Gerelateerd: 8 redenen om vandaag nog te starten met hardlopen

6 Zorg voor voldoende slaap
Dit klinkt natuurlijk logisch maar een te kort aan slaap kan onrust in je lichaam veroorzaken. En die onrust zorgt er weer voor dat je niet goed kunt slapen, nou ja niet zo makkelijk dus omdat onrustige lichaam in slaap te krijgen. Maar probeer eens een meditatie app, en luister die app net zo lang af totdat je in slaap valt.
Gerelateerd: 10 simpele manieren om sneller in slaap te vallen

En daarnaast, wees niet te streng voor jezelf. Voel je niet schuldig als je een keertje niets doet. Tegenwoordig is iedereen altijd maar bezig, altijd maar productief. Je hoeft niet perfect te zijn, geniet maar gewoon een beetje. Dat is veel belangrijker.