Geluk

Met deze 10 dingen zou niemand genoegen moeten nemen

Met deze 10 dingen zou niemand genoegen moeten nemen

1 Iemand’s optie zijn als zij voor jou een prioriteit zijn.

2 Iets doen omdat je aanneemt dat je het niet beter kunt of dat je niet beter kunt vinden.

3 Blijven hangen in het niets tussen risico’s nemen en angst. Vaak is valse hoop sowieso het enige wat je te verliezen hebt.

4 Je leven spenderen met het najagen van een ideaal wat niet van jou is. Zo kun je nooit winnen; of je haalt je doel nooit of je zult er nooit voldoening uit halen als je het wel haalt.

5 De liefde die we accepteren in een poging om eenzaamheid en onzekerheid te vermijden die gepaard gaat met het wachten op de persoon die echt goed voor ons is. Je zou nooit genoegen moeten nemen met de persoon die je hebt gevonden om de plek in te nemen van de persoon die je echt wilt. Niemand verdient dat.

6 Wie je bent als gegeven te nemen. Je zult altijd veranderen en terugkomen op meningen en inzichten. Je groeit en je verandert en dat is prima.

7 Mensen die over je heen lopen, die misbruik van je maken en die je laten vallen als hun behoeften vervuld zijn.

8 Toegeven aan al je wensen en verlangens. Soms is het goed om te leren hoe belangrijk het is om niet altijd alles direct te krijgen. Als je altijd toegeeft aan je impulsen en alleen aan de korte termijn denkt dan zul je steeds minder voldoening voelen en steeds minder tevreden zijn.

9 De dingen die iedereen, behalve jij, gelukkig maken. Soms moeten we dingen doen die we niet willen en onze verantwoordelijkheid nemen. Maar meestal moet je blijven bij wie je bent en niet de hele tijd andere mensen tevreden willen houden.

10 Het andere mensen toestaan om geen rekening met jou te houden. Jouw gedachtes, meningen en stem doen er toe.