Gezondheid

Wat kun je doen tegen ontstoken tandvlees?

ontstoken tandvlees

Mondproblemen zoals een slechte adem, vieze smaak in de mond of tandsteen zijn altijd erg vervelend. Heb je echter last van ontstoken tandvlees? Dan kan dat naast vervelend ook nog eens echt pijnlijk zijn. Het is daarom zaak dat je dit probleem tijdig aanpakt, mede om te voorkomen dat je andere problemen krijgt zoals tanden en kiezen die los komen te staan en die je op de manier makkelijk kwijt kunt raken. Dit probleem staat bekend onder de naam parodontitis. 

Kijk goed welk probleem je wilt aanpakken

Tandvlees is bij veel mensen sowieso al gevoelig dus het is zaak dat je daaraan gerelateerde klachten op een zo mild mogelijke en mondvriendelijke manier aanpakt. Hiervoor zijn tal van producten te koop maar als je niet goed weet wat je precies dient aan te schaffen is het altijd slim voor een compleet pakket te kiezen dat werkt tegen tandsteen of ontstoken tandvlees. Zo haal je in één keer alles in huis wat je nodig hebt en hoef je niet alles zelf bij elkaar te zoeken. En de kans loopt dat je iets vergeet wat je wel nodig hebt om het probleem tegen te gaan. 

Compleet PerioTherapy pakket

Een goede keuze bij tandvleesontstekingen is de PerioTherapy Gezond Tandvlees Kit. Hierin zitten de volgende producten: mondwater tegen ontstoken tandvlees, gel, een mouthtray en een kaakspuitje. De producten zijn dusdanig op elkaar afgestemd dat je ze samen kunt gebruiken. Je hoeft natuurlijk niet alle producten te gebruiken als je dat niet wilt maar het mag wel. Doe je dit, dan los je wel het snelste je problemen met het tandvlees op en heb je er ook het meeste baat bij.

Waarvoor zet je de onderdelen in? 

Met het mondwater spoel je de mond schoon en fris. De tandgel breng je op de tanden en het tandvlees aan om de ontsteking tegen te gaan. Dit kun je makkelijk doen door de gel in het spuitje te doen. Op die manier wordt aanbrengen erg eenvoudig en kun je goed bij alle geïrriteerde en ontstoken plekken. De mouthtray is een gebitje dat je kunt vullen met de gel. Dit plaats je over het gebit heen zodat het zijn reinigende werking kan doen. 

Werking van de gel en het mondwater

De gel en het mondwater bevatten tal van werkzame ingrediënten zodat je snel van je klachten afraakt. Een belangrijk bestanddeel is de actieve zuurstof, ook bekend onder de naam PeriO2 in dit product. Dit middel zorgt ervoor dat je de schadelijke bacteriën goed aanpakt en meteen ook het tandvlees herstelt. De actieve zuurstof zorgt ervoor dat je mond en daarmee ook het tandvlees vochtiger worden zodat anaerobe bacteriën geen kans krijgen om te overleven of zich te vermenigvuldigen. 

Werking van CPC

En belangrijk bestanddeel van de producten uit het pakket is CPC. Dit zorgt ervoor dat je de slechte bacteriën doodt en ze neutraliseert. Dit bestanddeel is veilig te gebruiken, ook als je dat voor langere tijd doet, en werkt drie tot vijf uur lang zodat je de behandeling niet voortdurend hoeft te herhalen. CPC werkt tegen een slechte adem, bestrijdt tandvleesontsteking en zorgt ervoor dat de bacteriën die reeds aanwezig zijn zich niet meer kunnen vermenigvuldigen. Het voorkomt ook gaatjes en gaat tandplak tegen dus het is een zeer multifunctioneel middel. 

Pakket met OxyFresh gel en mondwater

Een ander pakket waarin meerdere producten zitten waarmee je onder andere tandvleesontsteking effectief aanpakt is het OxyFresh Gezond Tandvlees Pakket. Hierin vind je zowel mondwater van OxyFresh als een speciale tandgel. Deze producten voldoen aan alle eisen van de OxyFresh range zodat je niet bang hoeft te zijn dat er bijwerkingen kunnen optreden tijdens het gebruik. Er zijn namelijk geen mogelijk schadelijke hulpstoffen aan toegevoegd die veelal meer kwaad dan goed doen. 

Actieve zuurstof doet het werk

Beide producten in de kit werken op basis van diverse ingrediënten die elk kun eigen speciale werking hebben. Zo zorgt de aanwezigheid van actieve zuurstof ervoor dat de schadelijke bacteriën die de ontstekingen veroorzaken aangepakt worden. Deze gedijen het beste in zuurstofarme omgevingen dus hoe meer je er bij doet, hoe minder prettig zij het daar vertoeven vinden. Bij een ontsteking van het tandvlees is er spraken van beschadigingen aan het weefsel. Deze kunnen pijnlijk zijn maar worden snel hersteld door de aanwezigheid van foliumzuur. 

Beide producten zijn goed op elkaar afgestemd

Omdat een ontsteking vaak pijn doet wil je daar immers ook zo snel mogelijk vanaf. Door de toevoeging van Aloë Vera aan het mondwater en de gel krijg je gelijk verlichting, al tijdens het gebruik. De gevoeligheid van het tandvlees en de tanden neemt direct af als je een van beide producten gebruikt. Groot voordeel is dat beide producten goed op elkaar zijn afgestemd zodat je deze altijd veilig in combinatie met elkaar mag gebruiken. 

Voorkom de vorming van te veel tandsteen

Als je regelmatig last hebt van tandsteen dan is het niet fijn als je daarvoor een extra bezoek aan de tandarts dient te brengen, tussen de reguliere afspraken door. Je kunt echter ook zelf wat aan tandsteen doen en dat is zeker aan te raden als je er veel last van hebt. Als je te veel tandsteen krijgt dan kan dit leiden tot pijnlijke ontstekingen en met wat pech komen je tanden als gevolg daarvan los te staan en vallen ze uit. Dit dien je natuurlijk te voorkomen. 

Wat zit er in het pakket? 

Als je een teveel aan tandsteen zelf wilt verwijderen kun je daar de Profi Dentek Oral Care Kit voor aanschaffen. Die bestaat uit een opbergdoosje met daarin twee verschillende krabbertjes, een spiegeltje en een tandenstoker. Het ene krabbertje is van zacht staal en het andere van kunststof. Voor beide krabbertjes geldt dat ze het tandglazuur niet kunnen beschadigen omdat ze minder hard zijn dan het glazuur zelf. Aan het uiteinde van het ene krabbertje zit de tandsteenhaak en aan de andere zit een tandenstoker. Deze laatste gebruik je voor plekjes waar je moeilijk bij kunt in de mond, op en tussen de tanden.