Geluk

9 goede reminders voor stressvolle periodes

7 goede reminders voor stressvolle tijden

1 Je kunt niet altijd gelukkig zijn, maar dat is ook niet de bedoeling
Je moet je soms door de zwaarste dagen van je leven worstelen om de goede dagen van je leven te kunnen waarderen. Je kunt je niet altijd volledig gelukkig voelen; zonder dalen geen pieken. Geluk is een serie van momenten die komen en gaan en die het leven mooi maken. Leer te accepteren dat geluk niet constant is en je zult zien dat je meer gelukkige momenten zult ervaren.

2 Mislukkingen zijn tijdelijke situaties die ons de nodige lessen leren
De beste lessen worden vaak geleerd tijdens de slechtste periodes en van de grootste fouten. Ja je zult soms falen en des te sneller je dit accepteert des te sneller kun jij doorgaan met briljant zijn! Je weet nooit 100% zeker of iets zal werken, maar je weet 100% zeker dat niets doen sowieso niet werkt.  Dus ga ervoor! Je hebt succes of je leert een belangrijke les: win-win.

3 Je gaat vooruit, ook als je het nu niet door hebt
Je bent misschien nog niet waar je wilt zijn, maar als je erover nadenkt ben je ook niet meer waar je ooit was. Je hebt een goede reden om te geloven dat jij jezelf kunt vertrouwen om vooruit te gaan. Niet omdat je altijd de juiste keuzes hebt gemaakt, maar omdat je de slechte keuzes hebt overleefd en je nog steeds kleine stapjes vooruit zet. Blijf volhouden, want je gaat wel degelijk vooruit.

4 Hoe jij je voelt als je gestrest bent is geen maatstaaf voor de realiteit
Je bent misschien bang, maar dit betekent niet dat je in gevaar bent. Je voelt je misschien alleen, maar dit betekent niet dat niemand van je houdt en omdat je denkt dat je gaat falen, betekent het nog niet dat dit gaat gebeuren. Wees je bewust van de manier waarop je tegen jezelf praat en onthoud wat je verdient!

5 Je kunt niet veranderen wat je niet confronteert
Je kunt veel leren van je mislukkingen en fouten. Als je ze tenminste niet negeert. Je hebt lef nodig om toe te geven dat er iets moet veranderen en nog meer moed om het ook daadwerkelijk te doen. Maar de belangrijkste stap vooruit is het eerste stapje wat je neemt. Beginnen en iets doen zal je al je eerste motivatie en energie geven.

6 Jij bent niet je verleden
Hoe chaotisch je verleden ook is, de toekomst is schoon en vers. Je bent niet de gewoontes uit je verleden. Je bent niet de fouten uit je verleden. Je bent niet hoe anderen je ooit hebben behandeld. Je bent wie jij denkt dat je bent op dit moment. Je bent wat je op dit moment doet.

7 Niet krijgen wat je wilt kan een zegen zijn
Niet krijgen wat je wilt bekent soms juist dat je heel veel mazzel hebt. Want het dwingt je om nog eens over dingen na te denken, om nieuwe deuren te openen en om informatie te bekijken die je anders nooit had bekeken. Onthoud dat sommige dingen in het leven uiteenvallen zodat andere dingen samenvallen.

8 Niemand weet wat jij voelt
Blijf doen waarvan je in je hart weet wat goed voor jou is. Laat je dromen groter zijn dan je angsten en laat je acties luider klinken dan je woorden. Motiveer jezelf en luister je innerlijk stem en niet naar de meningen van andere mensen. Het is jouw leven, anderen kunnen met je meelopen, maar je moet het zelf doen.

9 Het leven is niet makkelijk, maar het is het wel waard
Als je verwacht dat het leven soepel verloopt dan word je teleurgesteld. Iets bereiken in het leven kost moeite. Dus begin elke met frisse moed en geloof in jezelf. Het is niet makkelijk, maar het is het zeker waard!

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

marcandangel.com