Hooggevoelig

4 gewoontes die je alleen hebt als je super empathisch bent

4 gewoontes die je alleen hebt als je een super empathisch bent

Als je empathisch bent, is het voor jou niet moeilijk om in iemand anders schoenen te stappen. Je kunt namelijk super goed verplaatsen in iemand anders en weet daarom hoe iemand zich voelt. Onderstaande gewoontes heb je daarom alleen als je super empathisch bent:

1 Je hebt geen vooroordelen
Door vooroordelen te hebben, zul je er nooit achter komen hoe iemand echt is. Een manier om wat minder bevooroordeeld te zijn, is door te kijken naar de dingen die jullie gemeen hebben. Vrijwel niemand geeft zich helemaal bloot na slechts één ontmoeting en jij bent prima in staat om hier doorheen te kijken.

2 Je luistert goed en bent open
Jij weet dat wanneer je meer empathie wilt tonen, het de truc is om eerst te leren om beter te luisteren. Door te echt te luisteren, kun je het hebben over de belangrijke dingen, zoals waar iemand op dat moment mee zit. Ook weet je dat het belangrijk is om je kwetsbaar op te stellen. Op die manier krijg je een sterke band met de ander en begrijp je elkaar beter.

3 Je bent nieuwsgierig naar vreemden
Empathische mensen zijn vaak nieuwsgierig naar mensen die zij nog niet kennen. Ze zijn geïnteresseerd in hun meningen en kijk op de wereld. Echte empathie ontwikkelt zich vanzelf door met deze vreemden te praten en hen te leren kennen. Op die manier kun je een nieuw perspectief op een bepaald onderwerp leren. En dat zorgt ervoor dat we blijven groeien.

4 Je Inspireert anderen met jouw empathie
Veel mensen denken dat empathie alleen één-op-één gebeurt. Maar eigenlijk is het juist een kleine schakel in het grote geheel. Want als jij je empathischer opstelt, dan is de kans groot dat iemand anders deze gewoontes van jou overneemt. En zo worden we allemaal beetje bij beetje wat empathischer.

Volg jij Herhealth.nl al op Facebook en Instagram?

The Power of Silence