Geluk

13 dingen waar je direct tijd voor zou moeten maken

13 dingen waar je direct tijd voor zou moeten maken

1 Handgeschreven brieven, kaartjes, boodschappen lijstjes, to-do lijsten, briefjes voor je partner. Digitale communicatie is makkelijk en handig, maar er zit een groot verschil in het appen naar iemand dat je van hem/haar houdt of dat iemand een handgeschreven briefje voor je achterlaat met de woorden: ik houd van jou.

2 Tijd nemen om niets te doen. Stap even uit de enorme snelle trein waar we allemaal in lijken te zitten en geniet van die lange siesta met dit mooie weer of neem de tijd om je kopje thee te drinken, inclusief goed boek en chocolade en geniet van de tijd die je hebt.

3 Denk na voordat je reageert. We zijn het bijna gewend geraakt dat iedereen overal direct op ‘moet’ reageren. Iemand stelt een vraag en we moeten deze vraag direct beantwoorden. We krijgen een mail en als je na een dag niet hebt gereageerd krijg je direct een reminder, we krijgen een what’s app en mensen verwachten dat we direct alles uit onze handen laten vallen om te reageren. Maar we hoeven niet direct overal op te reageren, we mogen de tijd nemen om na te denken over een vraag en over onze reactie.

4 Een goede maaltijd koken. We willen alles direct, maar voor het koken van een goede maaltijd heb je tijd nodig. Het is ontspannen en leert ons dat we soms moeten werken voordat we iets goed in handen hebben.

5 Je mooi maken. Doe dat leuke jurkje aan en doe je haar mooi, gewoon omdat het kan.

6 Lezen. Neem de tijd om je te verliezen in een goed boek en om te ontspannen.

7 Een telefoontje plegen naar mensen die je al tijd niet hebt gesproken. Gewoon om even gedag te zeggen en om hun stem te horen.

8 Vaak genoeg je telefoon wegleggen en offline gaan zodat we ons niet zenuwachtig of verloren meer voelen wanneer we dit doen.

9 Schoonmaken. Het geeft je een voldaan en tevreden gevoel als je huis weer schoon en fris is.

10 Tijd spenderen met kinderen en leuke dingen met ze doen.

11 Gewoon zitten en luisteren naar muziek.

12 Je gezondheid en persoonlijke welzijn op de eerste plek zetten. Dus tijd nemen om te relaxen, om een dutje te doen, om te wandelen en om te sporten. Ontspannen en niets doen is niet saai, het is gezond.

13 Echt contact maken met mensen. Die telefoon weg leggen wanneer we met mensen aan tafel zitten en leren dat we niet alles wat we meemaken hoeven te documenteren op social media. Geniet van het moment zonder alles vast te willen leggen.