Ontspanning

Waarom chunky dad sneakers zo ontzettend fijn zijn!

dad sneakers

Een paar schoenen wat zalig zit en die je bijna met alles kunt combineren! Zoek niet langer; het zijn de chunky dad sneakers. Ik weet het: ze zijn al sinds 2019 hot en misschien lopen we achter de feiten aan, maar wij hoeven ook niet voorop te lopen met de mode. Daar zijn andere mensen voor :). En anno 2020 zijn de dad sneakers nog steeds hartstikke hip en fijn! En vooral ideaal want je kunt ze dragen onder je zomerjurkje, onder je jeans, onder je lange jurk en als je een stuk gaat wandelen! Nu denk je misschien, dad sneakers? Waar heb je het over? Nou dit zijn de schoenen van bv het merk Hogan of (iets behoudener) DL Sport. Het zijn sneakers met een dikke vette zool. 

Dad sneakers! Deze zijn van Hogan

De dad sneakers of ugly sneakers zoals ze ook wel eens genoemd worden zijn er in allerlei variaties. Je hebt ze met een hele dikke zool (zoals die op het plaatje hierboven) of juist iets behoudender. Je hebt ze in de meest gewaagde kleurencombinaties met panterprint of juist meer basic. Zelf heb ik een paar witte dad sneakers en ik kan niet meer zonder! Want ze zitten zo lekker. Ik heb ze bijna elke dag aan. Ik draag ze als ik een stuk ga wandelen, als ik naar de winkel ga en als ik uit eten ga onder een jurkje. En dan kom ik op de reden nummer twee dat ik niet meer zonder kan: je kunt ze overal bij aan!

Het maakt zelfs niet of je ze hoogzomer of juist midden in de winter draagt. Ik ben zelf niet iemand met een schoenen tik, dus schoenen die ik het hele jaar aan kan vind ik ideaal. De eerste keer dat ik ze aan had moest ik wel even wennen hoor. Want ze zijn toch logger dan ik gewend was. Maar nu ben ik, zoals je hoort helemaal om. Ook vanuit orthopedisch oogpunt zijn platte schoenen met dikke zolen het beste voor zowel je rug als je voeten. Een dikke zool met luchtkussentjes zorgt voor demping, waardoor de wervelkolom goed beschermd wordt.

Daarom wilde ik er ook een artikel over schrijven. Ik heb het namelijk wel vaker over een capsule wardrobe gehad op Herhealth.nl en ik vind deze schoenen hier heel goed bij passen. Misschien zijn ze wel wat trendgevoeliger dan de meeste schoenen, maar omdat je ze het hele jaar door draagt en ze overal bij de combineren zijn is het toch best een duurzame en gezonde keuze. Ik draag mijn dad sneakers namelijk al 2 jaar bijna nonstop!

Ik ben heel benieuwd of jij deze dad sneakers al in je kast hebt staan? Twijfel je nog, gewoon doen! Ze zitten heerlijk en je kunt er stukken op lopen!