Geluk

16 Levenslessen die iedereen zou moeten hebben geleerd

 1. Accepteer mensen zoals ze zijn of accepteer ze niet, want proberen hen te veranderen zal bijna onmogelijk zijn. Serieus. Succes met proberen mensen te vormen tot wat jij wilt dat ze zijn. Het is een recept voor rampspoed. Weet gewoon wanneer je je verlies moet nemen of moet blijven. Raak niet verdwaald in het midden.
 2. Jouw definitie van geluk verschilt van die van andere mensen. Wat voor jou werkt, werkt niet per se voor hen, dus stop met het zijn van een Judge Judy over de levenskeuzes van je vrienden.
 3. Je moet voor jezelf opkomen, want deze wereld zit vol met nare mensen die misbruik van je zullen maken. Niemand kan zich veroorloven hulpeloos te zijn. Je moet leren hoe je een (beleefde) lastpost kunt zijn om te krijgen wat je wilt.
 4. Mensen houden van je en dan houden ze niet meer van je. Mensen zijn wispelturig. We gaan verliefd naar bed en worden wakker met een gevoel van gevangenschap. Soms heeft het beëindigen van een relatie niets met jou te maken. Soms heeft het alles te maken met jou. Hoe dan ook, het is zonde van je tijd om je daarna onbemind te voelen, want de kans is groot dat je opnieuw verliefd zult worden. Het belangrijkste obstakel is niet je vermeende tekortkomingen, maar angst.
 5. Je bent niet verplicht om close te zijn met een familielid. Als enige vorm van relatie in je leven giftig is, is het in jouw belang om grenzen te stellen.
 6. Als je kleding koopt die niet past en van plan bent het te gebruiken als inspiratie om af te vallen, zul je het uiteindelijk nooit dragen.
 7. Voortdurend schuld en schaamte voelen over de “slechte” dingen die je hebt gedaan, zorgt er alleen maar voor dat je ze opnieuw zult doen.
 8. Verander jaloezie over het succes van je leeftijdsgenoten in ambitie.
 9. Zelfrespect is een van de grootste geschenken die je jezelf kunt geven, maar het is ook een van de moeilijkste dingen om te verkrijgen.
 10. Als je constant banen, vrienden en relaties verliest, is het misschien tijd om de mogelijkheid te overwegen dat jij het probleem zou kunnen zijn.
 11. Je kunt niet de wereld ingaan en denken dat het je iets verschuldigd is. Als je dat doet, zul je permanent ongelukkig zijn.
 12. Hard werken is noodzakelijk om iets te bereiken in dit leven. Als je je afvraagt waarom je niet bent waar je wilt zijn in het leven, zou je je werkgewoonten moeten overwegen.
 13. Verhuizen naar andere steden geneest niet altijd ongelukkigheid. Meestal niet.
 14. Af en toe moet je op je fouten worden gewezen. Het is gezond!
 15. Zonder risico geen beloning. Als je je ellendig voelt over iets, zoals je baan, STOP DAN. Je zult het voor jezelf laten werken. Je zult je innerlijke doorzetter vrijlaten.
 16. Soms is het beter om eerst te handelen en later excuses aan te bieden.

Thoughtcatalog.com