Geluk

Pak de controle over je leven

Je bent een krachtig persoon. Niemand weet ooit waar ze toe in staat zijn totdat er iets gebeurt dat hen dwingt om op te staan en zich te bewijzen. Dan begint er een natuurlijke euforie door hun lichaam te stromen en beseffen ze dat ze niet ten volle gebruik hebben gemaakt van hun potentieel. Ze kunnen zoveel meer bereiken als ze gewoon toegang krijgen tot hun innerlijke Sasha Fierce.

Het is gemakkelijk om door dit leven te gaan en slechte dingen met ons te laten gebeuren. Het is gemakkelijk om de hele dag in bed te liggen, je vaag te voelen en te krabben aan de wonden. (Je stopt nooit met korsten krabben. Deze gewoonte blijft altijd bij je.) Maar door anderen macht te geven, ontnemen we het aan onszelf.

Er zijn zoveel dingen in dit leven die we niet kunnen controleren. Kanker, ongelukken, iemand die op een dag besluit niet meer van ons te houden. We gaan elke dag naar buiten wetende dat we een deel ervan aan het lot overlaten. “Wees lief voor me, schat!” zeg je tegen de lucht als je je appartement verlaat. “Ter informatie, ik heb vandaag geen zin in gedoe.”

We klagen als ons leven onverwacht moeilijk wordt, als er curveballs worden gegooid en we direct moeten handelen. Maar waar we geen aandacht aan schenken, zijn de slechte dingen die we daadwerkelijk in onze macht hebben om te veranderen. Wat dacht je daarvan? Wat dacht je van het vermijden van dingen waarvan we weten dat ons pijn zullen doen? Wat dacht je van jezelf het goede leven gunnen, in plaats van een leven vol zelfopgelegde angst en pijn?

Het lijkt misschien alsof veel buiten onze controle ligt, dat je niet de macht hebt om ze te veranderen, maar vaak heb je dat wel. Het zou gewoon wat meer werk en verantwoordelijkheid vereisen, waar veel mensen gewoon nog niet klaar voor zijn. Mensen zeggen dat ze willen veranderen, ze zeggen dat ze dingen willen verbeteren, maar de realiteit is dat de slechte dingen nog steeds goed aanvoelen voor hen. Ze willen niet stoppen met de slechte gewoonten. Een groot deel van hun identiteit is ermee verweven en ze weten niet wie ze zouden zijn zonder dat.

Dit is overigens prima. Verantwoordelijkheid ontlopen is iets wat iedereen doet en als je nog niet klaar bent om verantwoordelijkheid te nemen, kun je niet gedwongen worden. Maar weet dit wel: je hebt wel de mogelijkheid om de manier waarop jouw leven eruitziet te veranderen. Je bent sterk. Je bent niet hulpeloos. De dingen die je echt met je leven kunt doen, zouden je verbazen. Je moet er gewoon toegang toe krijgen. Je moet de knoop doorhakken en de controle over je leven nemen.

Thoughtcatalog.com