Hooggevoelig

Waarom zeer empathische mensen moeite hebben met het krijgen van een relatie

Waarom empathische mensen moeite hebben met het krijgen van een relatie

1 Ze betrekken de problemen van hun partner op henzelf
Ze willen heel graag helpen, helen en iemand iets leren. En hoe gek het ook klinkt, dit wordt toch een hindernis in relaties. Want je bent iemand’s partner en niet iemand’s moeder. Je zou elkaars gelijke moeten zijn en niet iemand’s redder.

2 Ze hebben de neiging om mensen aan te trekken die gered willen worden ipv mensen die geliefd willen worden
Mensen die anderen graag willen helpen zijn als magneten voor mensen die hun energie en licht willen, maar die er niets voor teruggeven.

-> 5 signalen dat je een empaat bent en niet gewoon heel emotioneel

3 Ze vinden het lastig om andere mensen de ruimte te geven om fouten te maken
Ze moeten leren wat wel en wat niet hun probleem is. Want andere mensen moeten ook de ruimte krijgen om fouten te maken en om zelf hun fouten weer op te lossen.

4 Er zijn niet zo veel mensen die ze echt zien voor wie ze zijn en dit maakt daten moeilijk
Zeer empathische mensen zijn nu eenmaal anders dan de meeste mensen. Ze zien dingen anders, voelden dingen anders en niet iedereen is in staat om daar naast te staan.

-> 7 onbewuste gewoontes van zeer empathische mensen

5 Grenzen aangeven is moeilijk
Zonder nadenken zetten ze de behoeftes van iemand anders voor die van hen. Maar uiteindelijk is dit niet gezond, want zij verdwijnen hierdoor steeds meer op de achtergrond en voelen zich uiteindelijk leeggezogen.

6 Ze vergeten verliefd te worden op wie zij zijn in deze relatie
Zeer empathische mensen worden vaak heftig verliefd! Ze vergeten zichzelf en ze doen alles voor de liefde. Maar ze vergeten vaak dat een goede relatie betekent dat jij jezelf ook goed voelt in deze relatie. De juiste partner maakt alles in het leven beter en niet slechter.

7 Ze voelen angst net zo hevig als dat ze liefde voelen
De mate waarop ze graag van iemand zouden houden is net zo groot als de mate van angst die ze hebben om deze liefde te verliezen. Ze houden niet alleen intens van iemand, ze voelen ook intens en soms staat dat ze in de weg van de dingen die juist goed voor ze zijn.

-> 5 type energiezuigers die je compleet leegzuigen

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

foto Sincerelyjules.com