Relaties

6 Signalen dat jouw relatie niet goed voor je is

10 manieren waarop narcisten proberen je te manipuleren

Natuurlijk kan het in een relatie niet altijd goed gaan en zijn er altijd wel ups en downs. Maar over het algemeen moet je wel een goed gevoel hebben over je relatie. Want je partner is de persoon die je juist meer in plaats van minder zelfvertrouwen zou moeten geven en die je nog gelukkiger zou moeten maken. Want je kunt nog zo veel van iemand houden, sommige relaties werken niet en zijn niet goed voor je.

Onderstaand vind je 6 signalen waaruit blijkt dat jouw relatie niet goed voor je is:

1 Je voelt je onzeker
Hoewel je voordat je een relatie kreeg best wel zelfverzekerd was is hier nu weinig meer van over. Je relatie zorgt ervoor dat je onzeker over jezelf wordt, dat je gaat twijfelen aan jezelf en dat je niet meer op je eigen gevoel durft te varen. Kijk eens diep van binnen hoe dit komt? Komt dit door je partner? Vindt hij dat hij altijd gelijk heeft en heeft hij kritiek op je? Probeer op jezelf te vertrouwen, jouw gevoelens en gedachtes mogen er zijn en zijn zeker niet gek of raar!

2 Er is geen communicatie
Wanneer jij en je partner het ergens niet over eens zijn dan wordt hier niet over gepraat. Je partner negeert je of wil niet over het probleem praten. Jij bent er klaar voor om over dingen te praten, om dingen uit te praten maar hij laat dit niet toe. Op deze manier krijg jij nooit de kans om jouw gevoelens te uiten en jouw kant van het verhaal te vertellen.

3 Je durft jouw verlangens en behoeftes niet kenbaar te maken
Jij hebt je eigen verlangens en hier mag aan tegemoet gekomen worden. Wanneer je het gevoel hebt dat alles op de voorwaarden van de ander gebeurt dan worden jouw gevoelens aan de kant gezet. Dit kan jou het gevoel geven dat jij niet belangrijk genoeg bent, dat jouw wensen er niet toe doen. En dit slaat natuurlijk nergens op, in een gezonde relatie word je ook in jouw behoeftes en verlangens voorzien.

4 Je merkt dat je in negatieve gewoontes vervalt
Opeens merk je dat je een paar kilo bent aangekomen en dat dit komt omdat jij je verdriet ongemerkt aan het wegeten bent of je drinkt te veel, slaapt slecht omdat je ligt te piekeren of je bent weer begonnen met roken. Signalen dat er iets niet goed gaat en dat je wegvlucht in negatief gedrag. Wanneer alle andere dingen in je leven wel gaan zoals ze horen dan kan dit komen omdat er in je relatie iets niet goed zit want aan je zit te knagen.

5 Je probeert het de ander constant naar de zin te maken
Wanneer jij ten koste van jezelf het de ander constant maar naar de zin aan het maken bent dan is de balans in de relatie zoek. Jij bent niet de gene die de relatie alleen leuk moet houden, dat horen jullie samen te doen. Jij hoeft niet alles te dragen en alles alleen te doen. Want ook je partner zou het leuk moeten vinden om het jou naar de zin te maken, om voor jou te zorgen.

6 Je vrienden en familie staan niet achter je relatie
Jij bent of was verliefd dus was blind, maar je omgeving is niet blind. Wanneer zij vinden dat je partner niet goed voor je is dan hebben ze daar meestal een goede reden voor. De kans is dat zij beter zien wat er aan de hand is dan jij.

Schrijf op hoe jij je voelt. Wat doet deze relatie met je? Wat maakt je nog gelukkig en wat niet? Wat is voor jou belangrijk in een relatie en vind je dit in je huidige relatie? Wat zijn jouw doelen en dromen voor de toekomst en hoe kun je deze doelen en dromen bereiken? Je gevoelens op papier zetten geeft rust in je hoofd. Je kunt daarnaast proberen te mediteren om zo dicht bij je gevoelens te komen. Doe een begeleide meditatie om dicht bij je gevoel te komen en stel jezelf de vragen waar je mee zit, vaak weet je diep van binnen de antwoorden wel.