Bewegen Gezondheid

Ik heb iets nieuws geprobeerd bij SportCity en ik verzeker je, jij wilt dit ook!

Voor iedereen wiens hobby niet sporten is, maar die wel graag fitter wil worden

De dagen worden weer langer, zo fijn dat we de werkdag gewoon in het licht kunnen beginnen en eindigen! Heerlijk dat er weer een nieuw seizoen voor de deur staat, kom maar door met die zonnestralen :). Ik krijg daar echt energie van. Energie die ik kan gebruiken om lekker te sporten.

Ik ben 2018 goed begonnen, ik voel me fit en heb een sportritme waar ik me goed bij voel. Zoals jullie wel weten sport ik al anderhalf jaar bij SportCity. Ik doe ook andere dingen, maar SportCity is mijn basis. Daar doe ik groepslessen, fitness en houden de trainers mijn voortgang in de gaten. Ik heb mijn sportritme dus echt gevonden de afgelopen periode. Maar als jij je sportritme nog niet hebt gevonden dan heb ik een goede tip voor je!

Want wil jij ook heus wel sporten, maar vind je het lastig om het vol te houden? I hear you. Ik had dit ook altijd. Ik ben niet de enige die dit begrijpt; ook SportCity snapt dat het niet makkelijk is om nieuwe gewoontes aan te leren. Want als je eenmaal in je sportritme zit, dan blijf je vanzelf wel gemotiveerd. Je moet er alleen ‘even inkomen’ en hier gaat SportCity je bij helpen! Hoe? Ik leg het je uit:

SportCity heeft een nieuw programma geïntroduceerd: Get Started Program. Dit programma is standaard onderdeel van elk all inclusive abonnement. De eerste 13 weken van je lidmaatschap krijg je een trainer van SportCity toegewezen. Één keer in de week spreek je met je trainer bij SportCity af om te sporten. Je trainer plant tijd voor je in en helpt je om je doelen te behalen, een soort personal trainer dus!

Uiteraard heb ik het Get Started Program ook geprobeerd. Toen ik mijn eerste Get Started Program afspraak had wist ik ook direct weer waarom ik het al zo lang volhoudt bij SportCity, het is er namelijk gezellig en ontspannen. – Ik wil echt even gezegd hebben dat de sfeer die er in de sportscholen hangt zo relaxt is. Iedereen is aardig, iedereen neemt de tijd voor je en er hangt totaal geen macho cultuur. Oké terug naar het onderwerp :). – Voor mijn eerste afspraak stond mijn trainer mij al vol enthousiasme op te wachten! Nadat we even hadden gekletst begonnen we met stap 1 van het Get Started Program: de InBody-meting; een lichaamsmeting waarbij gekeken wordt naar je lichaamssamenstelling. Hoeveel spiermassa heb je, hoeveel vocht, hoeveel vet? Kortom: wat is jouw huidige fysieke gesteldheid.

Eerst even kopje thee 🙂 in het City café

Nou moet ik zeggen het viel me niet tegen. Mijn vetpercentage is namelijk het afgelopen jaar van 29,7 naar 26,9 gegaan. Kijk dat noem ik vooruitgang! Ik wil nog wel wat kilo’s kwijt, maar ik ben zeker niet ontevreden.

Na aanleiding van de meting stelt je trainer een programma voor je op. Dit programma wordt helemaal op maat en naar jouw wensen samengesteld. Houd je ervan om groepslessen te doen? Dan worden die in je schema verwerkt. Heb je niet altijd tijd om naar de sportschool te komen? Dan krijg je ook wat oefeningen mee die je bijvoorbeeld 1 keer per week thuis kunt doen.

Meten is weten

Jouw persoonlijke schema wordt in de computer opgeslagen en dit schema wordt geladen op je persoonlijke ‘sleutel’. Deze sleutel steek je in de fitnessapparaten van SportCity en je kunt aan de slag. Jouw gegevens worden van je sleutel afgelezen en je kunt direct op jouw niveau lekker knallen. Wil je jouw persoonlijke schema aanpassen? Geen probleem, je kunt je schema zelfs op de SportCity app op je telefoon aanpassen!

Ik hoop dat ik wat van mijn enthousiasme op je heb kunnen overbrengen zodat jij ook lekker aan de slag kunt gaan en goed in je vel komt te zitten. Want het Get Started Program werkt echt als een goede stok achter de deur; je bouwt samen met je trainer een sportritme op waar je ook na de Get Started Program periode nog baat bij hebt. Want als je eenmaal in je sportritme zit dan wordt het behalen van je doelen een eitje! Kijk voor meer informatie op SportCity.nl of schrijf je direct in voor het Get Started Program.

#voeljegoed