Geluk

6 manieren om sterker in je schoenen te staan!

6 tips om steviger in je schoenen te staan

Zou jij ook wel eens wat sterker in je schoenen willen staan? Wat meer zelfvertrouwen willen? Dan zie je hieronder 6 manieren om jouw zelfvertrouwen een flinke boost te geven:

1 Zorg ervoor dat je mentaal sterker wordt
Als je sterker in je schoenen wilt staan dan kun je dit bereiken door hier bewust actie op te ondernemen. Door bewust tijd te besteden aan het versterken van je mentale gezondheid voel jij je na verloop van tijd sterker en zekerder worden. Je kunt bijvoorbeeld een uur per dag besteden aan wandelen, hardlopen, het lezen van zelfhulpboeken of meditatie.

2 Laat negatieve gedachtes die je niet nodig hebt los
Negatieve gedachtes en onzekerheden komen opeens naar boven. Je kunt deze gedachtes door laten sudderen en zo zo laten groeien of je rekent er direct mee af. Laat daarom, zodra je merkt dat je negatieve gedachtes hebt, deze gedachtes varen.

3 Zorg ervoor dat je als persoon blijft groeien
Blijf dingen doen waar je als persoon van groeit. Volg een cursus, van leiderschap tot pottenbakken, het maakt niet wat je doet, als je maar iets doet. Of werk aan je fysieke kracht en conditie en laat je lichaam sterker groeien. Doe iets wat voor jou goed voelt, als je maar als mens in beweging blijft.

4 Kom meer te weten of het ‘bedriegers’ syndroom
Veel mensen komen op een gegeven ogenblik in aanraking met het psychologisch fenomeen: bedriegers syndroom. Een gevoel van niet goed genoeg zijn en de angst dat alles wat je toe nu hebt bereikt alleen te wijten is aan mazzel en geluk. Om dit te overwinnen moet je durven te accepteren dat jij de gene bent die bepaalde dingen hebt bereikt, jij alleen. Accepteren dat dit niets met geluk, maar met hard werken of talent is bereikt.

5 Dress for success
Hoe maakt niet uit wat je doet of wie je bent. Het is belangrijk om jezelf goed te verzorgen. Natuurlijk kun je de hele dag in je joggingbroek lopen als je thuis bent, maar je kunt er ook voor kiezen om je aan te kleden alsof je naar kantoor zou gaan. Want je zult zien dat kleding wel degelijk de man (of vrouw) maken en dat jij je direct anders zult voelen als jij moeite hebt gestopt in je voorkomen. Als jij er goed uit ziet dan voel jij je goed.

6 Ken je waarde naast je werk
Je zelfvertrouwen begint bij het weten wie je bent zonder je succes of zonder je baan. Dus vind manieren om met jezelf in contact te komen. Lees, doe dingen met vrienden of je familie, mediteer, doe vrijwilligerswerk, ga sporten. Doe wat je moet doen om in te zien dat jij vanuit de bron, de kern een heel mooi persoon bent.