Relaties Single

8 signalen dat je op elk moment je ware liefde kan tegenkomen

9 signalen dat ware liefde binnen handbereik ligt

De meeste van ons willen een liefdevolle en stabiele relatie met iemand waar je enorm veel van houdt. Maar soms lijkt het wel of het voor jou niet is bestemd, dat jij als enige in je omgeving maar geen partner kunt vinden.

Misschien wilde je al heel lang een relatie, maar was je er nog niet klaar voor. Onderstaand zie je 8 signalen dat je nu klaar bent voor die mooie relatie en dat ook jij gelukkig gaat worden in de liefde. Bij de één gaat het soms wat sneller dan bij de ander en misschien heb jij wat langer moeten wachten, maar ook bij jou komt het goed!

1 Je hebt je lijst waar jouw ideale man aan moet voldoen uit het raam gegooid

  • Hij moet langer zijn dan ik;
  • Hij moet een goede baan hebben;
  • Hij moet een leuk huis of appartement hebben;
  • Hij moet er natuurlijk stijlvol uitzijn;
  • Hij mag niet te dik zijn.

Leuk eisenpakket, maar het slaat nergens op. Jij weet ondertussen dat status en uiterlijk niet belangrijk zijn. Je swipt niet meer alleen naar rechts als iemand er knap en sportief uitziet, nee jij kijkt naar die lieve glimlach. Je weet dat bovenstaande externe factoren niets zeggen over een mooie en lange relatie.

2 Jij bent er klaar voor om jezelf te laten zien
Je bent gestopt met proberen om een ideaalplaatje van jezelf neer te zetten. Het plaatje waarvan jij denkt dat die ander graag wilt zien. Nee jij weet dat je goed genoeg bent en dat jij juist uniek bent. En dat er iemand is die opzoek is naar iemand zoals jij. Je durft je kwetsbaar op te stellen en je ware ik te tonen en je angst voor afwijzing om wie je bent heb je achter je gelaten.

3 Je bent niet meer opzoek naar iemand die jouw leven eindelijk leuk gaat maken
Natuurlijk is het leven leuker met z’n tweeën en ben je het alleen zijn soms helemaal zat! Maar je kunt je ook alleen vermaken, je bent tevreden in de weekenden en doet de dingen die jij leuk vindt. Je hebt je eigen hobbies, vrienden en sport. Je verwacht niet meer van een man dat hij jou elk weekend zal gaan vermaken, nee als je een relatie krijgt dan is dit een toevoeging en betekent het dat je nog meer leuke dingen zult gaan doen.

5 Je bent bereid om iemand te accepteren zoals hij is
Je begrijpt dat iemand rare trekjes heeft, soms chagrijnig is en dat hij interesses heeft waar je helemaal niets mee kunt. Je begrijpt ook dat jullie niet 1 persoon zijn en dat jullie verschillende meningen en visies hebben, vooral als jullie al wat ouder zijn. Maar je bent bereid om het soms oneens met elkaar te zijn.

6 Je accepteert dat je soms moet werken aan een relatie
Ook een relatie heeft tijd nodig om te groeien. Soms duurt het wat langer voordat je elkaar begrijpt. Zoals alles wat moet groeien heeft ook een relatie aandacht, liefde, geduld en tijd nodig om nog verder te kunnen groeien. Het gaat niet vanzelf want niemand is perfect en dat weet je.

7 Je weet dat communicatie super belangrijk is
Je bent bereid om open te communiceren met je partner, om je kwetsbaar op te stellen (hoe eng dat ook is). Je bent in staat om jouw verlangens, gevoelens en wensen kenbaar te maken en je staat ook open voor de verlangens, gevoelens en wensen van je partner. Je vindt het niet erg om ongemakkelijke gesprekken te moeten voeren om zo dichter bij je partner te komen.

8 Je weet dat je sommige dingen nooit kunt veranderen
Als hij slordiger is dan jij dan zal dit waarschijnlijk nooit veranderen en als je probeert hem te veranderen dan zal dit voor weerstand zorgen. Je geliefde zal misschien nooit zo romantisch zijn dan je hoopte maar dat betekent niet dat hij minder van je houdt.

-> Nog single, kan het een afweermechanisme zijn?