Geluk

We moeten rust en mentale gezondheid meer waarderen (en druk zijn juist minder belangrijk vinden)!

De eenzaamheid van een burn-out

In onze maatschappij zijn we altijd maar bezig. Of we nu willen of niet, druk en bezig zijn hoort er bijna een beetje bij. Het gaat soms zo ver dat sommigen zelfs trots zijn op hoe druk ze zijn. We moeten allemaal het maximale uit de dag halen, zo productief mogelijk zijn. Er worden zelfs cursussen gegeven om zo productief mogelijk te zijn! Carrière maken, nieuwe doelen achterna gaan, verder komen in het leven, allemaal zaken die heel belangrijk lijken. 

We willen net zo ver in het leven zijn als onze vrienden, we willen een fijn huis hebben, een mooie auto en leuke vakanties. Dit willen we heel erg graag, zelfs zo graag dat het bezitten van deze zaken belangrijker wordt dan onze mentale gezondheid. Want rusten en luisteren naar ons lichaam komt op de tweede plek te staan. 

Iedereen heeft 24 uur in een dag zitten, maar dat betekent niet dat iedereen deze 24 hetzelfde moet of kan indelen. Dus voel je niet slecht als jij niet zo veel doet als je denkt dat je moet doen. Als je te moe bent na een werkdag van 8 uur of een werkdag van 2 uur (iedereen heeft zijn eigen limiet) nog naar de sportschool te gaan of een cursus te volgen.

Voel je niet meer slecht als je niet het maximale uit je dag hebt gehaald en pak juist de rust die je nodig hebt. Laat je niet opjutten of gek maken door anderen. Als je een keer tijd over hebt is het juist goed om jezelf centraal te zetten. Zorg dat je die 10 minuten pakt om te mediteren of om je gedachtes op te schrijven. Je hoeft niet altijd maar bezig te zijn, ga zitten en kijk je favoriete serie, lees je boek of maak nog een lekker kopje thee. Rust als je lichaam dit aangeeft, ren jezelf niet langer meer voorbij!

Jouw mentale gezondheid is zo veel belangrijker dan alle spullen die je kunt kopen of het formaat van je auto. Er is nog meer in het leven dan werken. Wanneer je niet volledig uitgeput bent van je dagelijkse leven en geen dingen meer doet die je eigenlijk niet wilt doen, dan heb je opeens de tijd en energie om meer te doen van wat je plezier brengt.  

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?