Ontspanning

De mooiste wandelgebieden in Oostenrijk

De mooiste wandelgebieden in Oostenrijk

Oostenrijk, het land van schnapps, dirndls, diepe dalen en hoge bergtoppen is een ideaal land voor de actieve vakantiegangers, met name voor hen die een graag een wandelreis maken. Wat Oostenrijk zo geschikt maakt, is dat er oneindig veel wandelgebieden zijn en bovendien voor mensen van elk niveau. Het maakt dus niet uit of je je eerste wandelvakantie in Oostenrijk maakt of al voor de tigste keer een tocht gaat lopen, er is voor iedereen een gebied te vinden dat past bij jouw ervaring. 

De wandelgebieden van Oostenrijk willen, afhankelijk van hoe dicht bij de Alpen je zit, onderling nog wel eens sterk verschillen. Echte Oostenrijkse bergen zijn moeilijk te bewandelen en je hebt het hier al snel over klimmen. Deze wandelgebieden sluiten wij dus uit van ons lijstje en we richten ons op tochten die zonder stevige uitrusting volbracht kunnen worden. We snappen overigens best dat het lastig kan zijn om te beslissen waar je heen gaat, alle gebieden om te wandelen lijken immers zo mooi en je wilt het liefst elk pad wel lopen, maar weten welke je nou moet kiezen, dat is moeilijk. Gelukkig hebben wij een lijstje gemaakt met de mooiste wandelgebieden van Oostenrijk.

Dachstein

Voor de beginnende wandelaar is er het Dachstein gebied, een prachtige omgeving voor een wandelvakantie in Oostenrijk. Dachstein is de hoogste berg van het Salzburgerland, gelegen in het noorden van Oostenrijk en het omliggende gebied biedt goede tochten voor mensen die nog niet zo veel ervaring hebben. Je kunt hier heerlijk wandelen door Oostenrijk over almweides of door naaldbossen en er zijn veel verschillende tochten zodat je elke dag een nieuw pad kunt inslaan. Het prettige aan Dachstein is dat er relatief weinig stijgen en dalen in de wandelingen zit, wat scheelt in de zwaarte van de tocht die je maakt. De chalets zijn hier vrijwel het hele jaar geopend en van alle gemakken voorzien, zo kun je na een stevige dag lopen lekker uitrusten. 

Wilder Kaiser

Voor ouders met kinderen en babies raden we het gebied van Wilder Kaiser aan omdat je hier bij veel routes zelf kunt bepalen hoe moeilijk je het maakt door dan wel de lift te nemen dan wel te wandelen. Het Kaisergebergte zelf is ruig, maar de weides eromheen zijn prima te doen, ook voor de kleintjes. Als ouder wil je op een prettige manier de bergen aan je kinderen introduceren, en de speelweides en zwembaden maken Wilder Kaiser is uitermate geschikt. Voor de afwisseling kun je mountainbikes huren en lekker een dagje fietsen.

Stubaital

Ervaren wandelaars kunnen naar het westelijk gelegen Stubaital. De bergen hier zijn ruig en de wandelreizen hier in Oostenrijk zijn stevig (soms moet je aan een staalkabel je weg vervolgen), maar de uitzichten op hoge drieduizenders en uitgestrekte valleien zijn de moeite meer dan waard. Voor meerdaagse tochten kun je in het Stubaital ook prima terecht en er zijn verscheidene berghutten verspreid over het gebied om even bij te komen en aan te sterken. Naast de normale wandeltochten zijn ook hier kabelbanen aanwezig die je tijd besparen en je snel bij de mooiste uitzichten brengt. Voor iedereen die van een uitdaging in de natuur houdt is het Stubaital in Oostenrijk een perfect wandelgebied.