Geluk

Waarom vriendinnen of familie uitjes niet alleen leuk, maar ook goed voor je zijn!

Waarom vriendinnen of familie uitjes niet alleen leuk, maar ook goed voor je zijn!

Uitje, dagjes weg of zelfs een weekendje weg met vriendinnen of familie is altijd super leuk! Je hebt eindelijk de tijd om bij te kletsen en kunt echt weer even tijd voor elkaar maken. Maar deze uitjes zijn niet alleen leuk, ze zijn ook goed voor je gezondheid! 

1 Het creëren van een groep vrienden maakt je ook gelukkig. Mensen die zichzelf zien als een leider in hun sociale cirkel zijn gelukkiger dan de mensen die zichzelf zien als outsider. Dus pak die telefoon en nodig mensen uit voor een uitje of weekendje weg, dit maakt je gelukkiger dan afwachten! En maak het nog even specialer door bijvoorbeeld allemaal dezelfde jas te laten bedrukken of door pennen te bestellen met bijvoorbeeld jullie familienaam of de datum van jullie uitje. 

2 Ouderen die een sociaal netwerk om zich heen hebben opgebouwd zijn gelukkiger. Onderzoek heeft aangetoond dat  vrouwen, ouder dan 60, die een groot sociaal netwerk hebben en die hun vriendinnen regelmatig bezoeken gelukkiger zijn dan vrouwen die dit niet hebben.

3 Geluk is besmettelijk. Wanneer je een vriend hebt waarvan je vindt dat die gelukkig is dan is de kans groot dat jij ook gelukkiger bent en dat jij dat geluk weer verspreidt onder de mensen in jouw omgeving. Een studie heeft uitgewezen dat mensen de neiging hebben om samen te klonteren in gelukkige of ongelukkige groepen. En deze interactie verspreidt zich niet alleen uit onder de leden van deze groep maar ook onder de contactpersonen buiten de groep. Het hebben van gelukkige vrienden die op ongeveer een kilometer afstand wonen schijnt de grootste indicator voor het hebben van geluk te zijn.

4 Sociaal zijn is goed voor je immuunsysteem. Door sociaal bezig te zijn ontwikkel je positieve emoties wat goed is voor het immuunsysteem van je lichaam

5 Het is goed voor je mentale gezondheid. Wanneer jij besluit om er een paar dagen tussenuit te gaan dan heeft je mentale gezondheid hier zeker baat bij. Het is bewezen dat regelmatig vakantie nemen het risico op depressie en andere psychische aandoeningen vermindert. Op vakantie krijg je een Vitamine D boost door de zon en omdat je in een andere omgeving bent wordt het makkelijker om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken en zo je gedachtes op een rijtje te krijgen.