Gezondheid

Dit zijn de voordelen van dagelijks stretchen

Dit zijn de voordelen van dagelijks stretchen
Avalon Boots
Geschreven door Avalon Boots

Hoe lekker is het om je even flink uit te rekken (te stretchen) nadat je de hele (of halve) dag achter een bureau hebt gezeten? Nu blijkt zitten sowieso niet erg gezond voor je zijn, maar als je een kantoorbaan hebt, kun je niet veel anders. Wat je wel kunt doen, is ervoor zorgen dat je lichaam soepel en gezond blijft. En dat doe je bijvoorbeeld door elke dag te stretchen.

Dit zijn de voordelen van dagelijks stretchen:

Stretchen zorgt voor minder stress
Ken je dat vervelende gevoel tussen je schouderbladen na een lange dag werken? Dat gevoel wordt vaak veroorzaakt door stress, en stretchen kan hierbij helpen. Het dagelijks stretchen van deze spieren zorgt voor een relaxter gevoel.

Stretchen kan je bloedsuikerspiegel verlagen
Het kan iedereen helpen, maar vooral de mensen die al snel last hebben van hun bloedsuikerspiegel. Uit een onderzoek uit 2011 blijkt dat het glucose level van mensen met diabetes of diabetes type 2 lager was nadat ze een suikerhoudend drankje dronken en gestretched hadden.

Je haalt meer uit je workout
Dagelijks stretchen helpt je om je workout doelen te behalen. Door het oprekken van je spieren kun je namelijk dieper in een oefening komen, waardoor het gemakkelijker wordt om je workout tot het einde te behalen.

Ook interessant: Hoe vaak moet je sporten om jezelf tegen ziektes te beschermen?

Je bent beter in balans
Uit een studie bleek dat je een stuk stabieler wordt door stretchen. Er werd een onderzoekje gedaan onder 42 studenten die op een stabilometer moesten staan – een ding waarbij je je evenwicht moet gebruiken om erop te blijven staan. Hieruit bleek dat studenten die van te voren wat stretchten, beter in balans waren dan de studenten die rustig zaten te wachten.

Je hoeft je spieren niet meer te kraken in de middag
Ken je dat gevoel rond 15 uur? Je hebt bent al flink wat uur aan het werk en het voelt alsof je hele lichaam even gekraakt moet worden om weer scherp te worden. Wat blijkt? Een paar minuten stretchen zorgt ervoor dat je bloedcirculatie weer op peil is, wat je weer nieuwe energie geeft. Daar kan geen kop koffie tegenop!

I heart intelligence