Geluk

Stop met stressen voor de toekomst en leef je leven nu

Stop met stressen en begin met leven in het nu
Avalon Boots
Geschreven door Avalon Boots

Soms zijn we zo druk bezig met het ons zorgen maken over de toekomst, dat we compleet vergeten dat we nu leven. Je bent bezig wat je vanavond gaat eten, terwijl je nog een hele dag voor je hebt. Je maakt je zorgen waar je over een paar maanden heen wilt op vakantie. En je maakt je zorgen of je over 20, 30, of 40 jaar wel genoeg pensioen hebt opgebouwd en of je dan wel kunt doen wat je wilt doen. Maar waarom zouden we dat niet eens omdraaien? Niet dat je helemaal niet meer na hoeft te denken over de toekomst, maar het zou wel goed zijn om eens wat meer in het nu te leven.

Om dit te kunnen doen, zou je eens moeten beginnen met de volgende dingen:

Accepteer je zwaktes in plaats van deze te verbergen
Geloof in jezelf en geloof dat je alles kunt bereiken wat je wilt. En als jij van jezelf weet waar je energie van krijgt, dan zou je daar helemaal voor moeten gaan. Onthoud: alles lijkt onmogelijk en moeilijk, totdat je besluit om hier echt aan te werken.

Houd je niet vast aan het idee dat je leven er op een bepaalde manier uit moet zien omdat anderen dat van jou verwachten
Veel mensen kiezen voor de veilige weg omdat ze denken dat dit van hen verwacht wordt. Op die manier hoeven ze niet te veel risico te nemen en weten ze dat het uiteindelijk wel goed komt. Maar is dat eigenlijk wel zo? Soms is het juist goed om iets te doen waar jij je goed bij voelt en wat anderen misschien niet van jou verwachten. Volg je hart en op die manier zul je een stuk gelukkiger worden.

Houd in je achterhoofd dat niemand weet wat de toekomst ons zal brengen
Het maakt niet uit hoeveel tijd je stopt in het plannen van je toekomst, uiteindelijk zal niemand weten hoe deze gaat lopen. Het enige wat je hieraan kunt doen, is je leven leiden op de manier waarop jij dit wilt, niet op de manier die van jou verwacht wordt.

Soms is het juist goed om naar jezelf te kijken en om je af te vragen waar jij nou echt gelukkig van wordt. Is dat een totaal andere soort baan dan waar je nu mee bezig bent? Maar durfde je je huidige baan nooit op te zeggen? Ga dan eens goed na bij jezelf wat je liever zou doen wat betreft werk. En ga op zoek naar vacatures in die branche.

Of wilde je altijd al voor jezelf beginnen maar ben je bang dat je daar geen voldoende inkomen uit kunt halen? Probeer dan in ieder geval om hieraan te beginnen naast je huidige baan. Wie weet kun je daar straks stoppen omdat het zo goed gaat met je eigen business. Maar als je het niet probeert, dan zul je ook niet weten wat de toekomst voor jou in petto heeft.

The Power of Silence