Geen categorie

Recept: Makreel – aubergine salade

Makreel aubergine salade
Geschreven door Redactie

Onze nieuwe foodblogger Charlotte van Charlyparsley.nl heeft een heerlijk recept gemaakt!

Deze verrassende lekkere makreelsalade smeert heerlijk weg! Ik at hem op als hapje op gegrilde zoete aardappelplakjes.

Bereidingstijd:
15 minuten

Oventijd: 
20 a 30 minuten

Portie:
4 personen

Benodigdheden:
Keukenmachine/staafmixer, oven

 Ingrediënten

  • 2 bio gerookte makreelfilet (ik kocht deze zonder graat)
  • 1 grote aubergine (of 2 kleintjes)
  • pitjes van halve granaatappel
  • 1 lenteui
  • 1 teen knoflook
  • sap van halve citroen
  • 2 el kappertjes
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. Zet de grillstand aan van de oven. Was de aubergine en snij in stukken. Leg de stukken op bakpapier en zet voor 20 minuten in de oven. Geen grillstand? Zet de oven dan op 210 graden en bak de aubergine in circa 30 minuten goudbruin.
  2. Snij de lente-ui in ringetjes. Pluk de makreelfilets in stukjes en doe deze in een kom bij de lente-ui. Meng dit met het citroensap, kappertjes en pitjes van de granaatappel.
  3. Haal de aubergine uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Doe de aubergine met de teen knoflook en olijfolie in een keukenmachine. Voeg de aubergine toe aan het makreelmengsel en meng dit goed door elkaar.

Charlyparsley.nl

Deel op:
  •  
  •  
  •  
  •  

Over de schrijver

Redactie