Geluk

7 dingen waar jij je als sterke vrouw nooit voor hoeft te verontschuldigen

7 dingen waar jij je als sterke vrouw nooit voor hoeft te verontschuldigen

Op sommige momenten moeten we ons wel eens verontschuldigen en het aanbieden van je excuses en het inzien van een fout is een teken van kracht en zelfkennis. Maar soms trekken we wel heel snel het boetekleed aan. Daarom zie je onderstaand een lijst van 7 dingen waar jij je als sterke vrouw nooit voor hoeft te verontschuldigen:

1 Onconventionele keuzes maken
Anderen hebben verwachtingen van je, maar wanneer je jouw leven helemaal inricht naar de verwachtingen van anderen dan heb je geen deel van leven. Of jij er nou voor kiest om je volledig op je carrière te focussen, om deeltijd te werken, om thuis voor de kinderen te zorgen, om in het buitenland te gaan wonen, om een relatie aan te gaan met een veel jongere of oudere man… het is jouw leven en het zijn jouw keuzes!

2 Jezelf op de eerste plaats zetten
Een sterke vrouw weet dat ze er pas kan zijn voor anderen wanneer ze zelf op haar best is. Door eerst voor je eigen behoeftes te zorgen en dan pas voor die van anderen ben je in staat om meer voor anderen te doen. Dus zorg er eerst voor dat jij gezond, gelukkig en mentaal sterk bent. Sterke vrouwen excuseren zich niet voor het feit dat ze goed voor zichzelf zorgen.

3 Je eigen beslissingen nemen
Volgens onderzoek hadden in de jaren 70 veel vrouwen het idee dat ze een man nodig hadden om beslissingen te nemen. Vandaag de dag ben je als vrouw je eigen baas en kun jij je eigen beslissingen nemen over je carrière, familie of gezondheid. Je hebt geen goedkeuring meer nodig van anderen.

4 Je comfortabel voelen over seks
Goede seks met wederzijds goedkeuren is gezond en bevredigend voor zowel mannen als vrouwen. Een sterke vrouw kiest er zelf voor om seks te hebben, of ze nou wel of geen partner heeft. Wat jij doet met je lichaam is iets van jou en daar heeft niemand wat mee te maken. En wanneer jij geniet van het hebben van seks dan hoef jij je daar niet voor te schamen.

5 Je mening uiten
Woorden hebben impact en een sterke vrouw kiest haar woorden bewust om zo effectief te communiceren. Ze durft zich uit te spreken en ze hoeft zich niet voor haar mening te verontschuldigen.

6 Nee zeggen
Nee is een krachtig woord. En sterke vrouwen zullen zich verontschuldigen wanneer ze het woord ‘nee’ gebruiken. Een sterke vrouw weet dat wanneer ze op sommige momenten nee zegt, ze meer energie overhoudt en ze haar tijd kan besteden aan mensen en activiteiten die prioriteit hebben. Ze weet dat ze niet elke verjaardag, elk feestje of event kan bijwonen, jammer maar het is niet anders. Soms moet je prioriteiten stellen en daar hoef jij je niet voor te verontschuldigen.

7 Verwachtingen hebben
Een sterke heeft vrouwen doelen in haar leven en blijft dromen. Ze heeft bepaalde verwachtingen en daar is niets mis mee. Een sterke vrouw weet wat ze wil en wat ze moet doen om dit te bereiken!

Foto: www.carolinereceveurandco.com