Bewegen Geluk

Mijn ultieme manier om te ontspannen (die ook nog eens super gezond is!)

Mijn ultieme manier van ontspannen die ook nog eens heel gezond is
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Ik ben er sinds een paar jaar achter dat outdoor sporten en vakanties voor mij dé manier zijn om mijn hoofd leeg te maken. Ik houd ook echt nog van een luiervakantie op het strand, maar als ik het druk heb en mijn hoofd leeg moet maken kies ik voor outdoor.

Ik word intens gelukkig als ik in de winter de bergen ‘af-sjees’ op mijn ski’s. Of wanneer ik tijdens het hiken in de zomer een bergtop heb bereikt of opeens oog in oog sta met een prachtig uitzicht of een mega helder bergmeertje. De frisse buitenlucht, de natuur, lekker bewegen en ik voel de spanningen uit mijn lichaam trekken.

Wel is er één ding wat ik altijd doe voordat ik op outdoor vakantie ga. Ik zorg ervoor dat mijn lichaam sterk genoeg is zodat ik optimaal kan genieten. Want als ik dan eindelijk in die heerlijke verse sneeuw sta dan wil ik de hele dag skiën en geen last krijgen van stramme knieën of een zere rug. Hetzelfde geldt voor hiken, ik wil wel een goede conditie en sterke benen hebben. Ik wil namelijk ook de wat zwaardere paden kunnen pakken zonder mezelf uit te putten.

Daarom train ik voordat ik weg ga specifiek voor mijn outdoor doel. Uiteraard loop ik het hele jaar door hard en zorg ik er zo voor dat mijn conditie op pijl blijft. Daarnaast doe ik krachttraining op de sportschool, zo houd ik mijn core en beenspieren sterk en doe ik 1 keer per week mee aan een bootcamp klasje om zo mijn hele lichaam te trainen.

Toen ik een paar maanden geleden samen met INTERSPORT meedeed aan een trail run ben ik een aantal weken voordat ik weg ging begonnen om bij ons in de buurt het viaduct op en af te rennen. Ik denk dat ik dat ding wel 50 keer gedaan… Maar zo kon ik wel ultiem genieten van de natuur tijdens de trail run in de bergen en had ik geen problemen met mijn lijf. Plus mijn benen waren zichtbaar strakker geworden, toch ook een leuke bijkomstigheid!

The North Face (verkrijgbaar bij INTERSPORT) is voor mij hét outdoor merk. Zij maken goede spullen die tegen een stootje kunnen en die er ook nog eens leuk uitzien (niet onbelangrijk toch dames 🙂 ? Maar wist jij dat The North Face ook hele fijne trainingsproducten heeft?

Goede tights, shirts en sportschoenen die je helpen om jouw outdoor doel te bereiken. Allemaal van de goede kwaliteit die je kent van The North Face.

Wat is eigenlijk jouw outdoor doel? Of misschien heb je die nog niet en is het leuk om daar eens over na te denken. Want ik denk echt dat iedereen zijn hoofd op deze manier kan leegmaken. En dat hoeft natuurlijk helemaal niet in het buitenland. Want mountainbiken, wandelen of hardlopen in de duinen of de bossen is net zo lekker en ontspannen! Ik heb in ieder geval een extra motivatie voor je om jouw outdoor doel te bepalen: een hele leuke winactie!!

Winactie
Wil jij samen met jouw sportmaatje een complete verzorgde outdoor-trainingsclinic bij Vondelgym in Amsterdam winnen? Inclusief healthy lunch, klimworkshop én een compleet The North Face Outfit? Deel dan vóór 20 september jouw trainingsfoto- of video op Instagram, vermeld voor welk outdoor-doel jij traint én gebruik #trainmeemetintersport. Echt doen, want dit wil je niet missen!

www.intersport.nl/trainmee

De trainingskleding van The North Face is van mega hoogwaardige kwaliteit!

#spon

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie