Gezondheid

Ik ga de strijd aan met ontstoken tandvlees!

Ik ga de strijd aan met ontstoken tandvlees


Heb jij dat ook? Dat je eigenlijk niet meer zo erg opziet tegen de tandarts, maar dat een bezoek aan de mondhygiëniste een ding is? Niet omdat ze niet aardig is, maar omdat het pijnlijk is! Ik heb namelijk zooo snel last van ontstoken tandvlees en als zij dan mijn gebit schoonmaakt staan de tranen me in de ogen.. ik ben geloof ik banger van de mondhygiëniste dan van de tandarts ;).

Ik moet zeggen dat de conditie van mijn tandvlees al een stuk vooruit is gegaan sinds ik de Oral-B Genius elektrische tandenborstel gebruik. Want mijn tandvlees was altijd echt een dingetje. Bloeden, terugtrekken, de hele mikmak.  Nu is dat gelukkig al minder geworden, maar het blijft een aandachtspunt.

Maar na een snel bel en app rondje onder mijn vrienden en familie kwam ik erachter dat ik niet de enige ben die last had van bloedend tandvlees. Tandvleesproblemen komen veel voor en ze kunnen door verschillende dingen worden veroorzaakt. Zo kunnen de oorzaken van bloedend of ontstoken tandvlees onder andere zijn:

  • Eetgewoonten: Eten en drinken met een hoge zuurgraad.
  • Slecht poetsen (vooral te hard is niet goed).
  • Gezondheidsfactoren: Diabetes, zwangerschap en een droge mond hebben invloed op je mondgezondheid.

Oké, ik heb dus een tandvleesprobleem, maar hoe kom ik hier vanaf? Nou, dat was even mazzel hebben, want ik werd benaderd door Oral-B of ik hun nieuwe Tandvlees & Glazuur Repair tandpasta en hun nieuwe Sensi Ultrathin opzetborstels wil testen. Kom maar op!

De Oral-B Tandvlees & Glazuur Repair tandpasta zorgt voor 72% minder tandvleesproblemen in vergelijking met andere tandpasta’s. Daarnaast biedt het een antibacteriële werking en remt het de groei van bacteriën in het tandplak. Deze tandpasta bevat ook Tinfluoride, bijna alle tandpasta’s bevatten fluoride, maar Oral-B is een van de weinige merken met Tinfluoride, wat naast een beschermde ook een antibacteriële werking heeft. Oral-B Tandvlees & Glazuur Repair tandpasta helpt dus om het tandvlees te beschermen en het glazuur te herstellen.

Klinkt goed! Alleen test ik niet alleen de tandpasta, maar ook de nieuwe opzetborstel: de Sensi Ultrathin. Deze ronde borstelkop past zich perfect aan aan elke tand. De borstelharen zijn tot 6 keer dunner dan die van een handtandenborstel en hierdoor zorgen ze voor een natuurlijke reiniging van het tandvlees. De borstelkop bestrijdt tandplak en zorgt voor minder ontstoken tandvlees. De borstelkop is namelijk zacht voor je tandvlees, maar door zijn vorm is hij wel krachtig tegen tandplak. Dit zorgt voor een superieure reiniging in vergelijking met een normale handtandenborstel.  In combinatie met mijn Oral-B Genius tandenborstel zouden mijn tandvlees problemen verleden tijd moeten zijn..

Klinkt natuurlijk allemaal super, maar de praktijk zal het leren. Ik neem mijn nieuwe tandpasta en borstelkop mee op vakantie en na mijn vakantie laat ik jullie over twee weken het resultaat weten!

Josine

#spon