Geluk

11 leugens die niemand meer zou moeten geloven

11 leugens die niemand maar zou moeten geloven

Geloof het tegenovergestelde van deze onderstaande stellingen voor een fijner leven!

1 Vijf minuten langer slapen zal een wereld van verschil maken
Snoozen lijkt zo’n goed idee wanneer je moe bent, maar het is veel beter voor je om iets eerder naar bed te gaan en je laatste 30 minuten slaap niet te onderbreken door de snoozefunctie van je wekker.

2 Ik heb _______ nodig om gelukkig te kunnen zijn
Het enige wat je op deze leeg plek hoeft in te vullen is ‘tevredenheid’. Het idee dat je andere dingen nodig hebt kun je beter later varen.

3 Alle (bepaald soort mensen) zijn (vervelend/lui/gemeen/dom/etc)
Vooroordelen zijn niet alleen slecht voor de mensen over wie het gaat, ze zijn ook slecht voor de persoon die ze heeft. Wanneer jij bijvoorbeeld aanneemt dat alle mannen klootzakken zijn, omdat je toevallig een paar slechte mannen kent, dan vlak je ook direct de goede lieve mannen uit die er ook zijn.

4 Ik ben beter of slechter dan andere mensen
We kunnen mensen indelen op hun lengte, inkomen, relatiestatus etc, maar we zijn allemaal mensen: we zijn belangrijk en waardevol. We hebben allemaal verschillende goede en minder goede kwaliteiten, maar niemand zou alleen hierop beoordeeld moeten worden.

5 Ik kan niet veranderen
Verandering is mogelijk wanneer je het op de juiste manier benadert. De meeste mensen proberen alles in één keer te veranderen, maar dit werkt niet. Verandering gaat langzaam en stapsgewijs. Het heeft tijd en doorzettingsvermogen nodig. Wanneer je accepteert dat het een proces is waar je in je zit en je bepaalde dingen niet vandaag op morgen kunt veranderen dan ben je al een heel stuk op weg naar het bewerkstelligen van een blijvende verandering.

6 Proberen is toch zinloos
Proberen is alles! Stephen King was tientallen keren afgewezen voordat hij één van de best verkochte schrijvers van de wereld werd. Wanneer andere schrijvers wellicht de moed al hadden opgegeven en waren gestopt met proberen ging hij door. Hoe eng dingen soms ook zijn, gewoon doen en proberen!

7 Ik ben te oud of te jong
Wanneer je naar de geschiedenis kijkt dan zie je dat zowel jonge als oudere mensen een verschil hebben gemaakt. Gebruik leeftijd niet als excuus en doe wat je hart je ingeeft.

8 Ik heb geen motivatie, dus onderneem ik niets
Motivatie zorgt niet voor actie – het is het vervolg op actie. Wanneer je iets doet raak je gemotiveerd. Wacht niet altijd tot je voldoende bent gemotiveerd, soms moet je gewoon doen en komt de motivatie vanzelf!

9 Ik zit vast
Eigenlijk is dit waar. Want als je maar lang genoeg gelooft dat je vast zit dan zit je ook vast. Maar geloof het niet! Doe wat aan je situatie, het heden is neutraal en een mogelijkheid om verder te komen.

10 Mensen vinden mij niet leuk genoeg
Sommige mensen vinden jou misschien niet leuk genoeg. Maar gelukkig zijn er enorm veel mensen op deze aarde. Vind daarom de mensen die wel bij jou passen en die je leuk vinden om wie je bent.

11 Ik ben een slachtoffer
Je bent misschien in het verleden een slachtoffer geweest. Maar nu ben je vrij. Hoe moeilijk het ook is, probeer niet te blijven hangen in je verleden. Wat er in het verleden ook is gebeurd, vind de kracht om verder te gaan en jouw leven te leiden.