Kinderen

5 Dingen die handig zijn voor elke moeder

Gezonde snacks voor kinderen

Onzekerheid en ouderschap gaan hand in hand. Iedereen heeft wel eens zijn onzekere momenten, doe ik het wel goed? Ben ik te streng of laat ik ze juist te vrij? Gelukkig ben je niet de enige moeder die zichzelf dit soort vragen stelt. Maar er zijn 5 dingen die je als moeder rust kunnen brengen:

1 Je kinderen worden zoals jijzelf bent, niet zoals jij wilt dat ze zijn.
Heb je ook door dat je kinderen altijd geïnteresseerd zijn in wat jij aan het doen bent? Mama wat doe je? Ik wil dat ook! Kinderen willen zijn zoals hun moeder, jij bent hun grote voorbeeld. Dus als jij je kinderen wilt opvoeden tot gelukkige en blije mensen, dan moet je zorgen dat jij hun gelukkige en blije voorbeeld bent.

2 Je kinderen zijn niet je eigendom, zij hebben hun eigen levenspad
De grote dichter Kahlil Gibran zegt over kinderen: Ze komen via jou, maar zijn niet van jou. We worden een stuk gelukkiger als moeder wanneer we onze kinderen hun eigen levenspad laten bewandelen. Maar dit betekent dat jij vertrouwen in je kinderen moet hebben. Als moeder moet je erop vertrouwen dat hun innerlijke wijsheid net zo sterk is als die van jou. Uiteindelijk kunnen wij hun toekomst niet voor ze uitstippelen. Hoe sneller ze hun eigen intuïtie ontwikkelen, hoe beter. Ze moeten zelf keuzes maken in het leven, net zoals wij dat hebben gedaan.

3 Om jezelf denken is niet egoïstisch
We weten allemaal dat de stewardess ons, in het geval van een noodsituatie, vertelt dat we in een vliegtuig eerst zelf het zuurstofmasker op moeten zetten en het dan pas bij onze kinderen moeten opzetten. Maar toch is het moeilijk om goed voor ons zelf te zorgen zodra we kinderen krijgen. Dat komt omdat ons instinct ons vertelt om onze kinderen te beschermen. Vanuit de oertijd betekent dit dat we onze kinderen moesten beschermen tegen roofdieren die onze grot in konden komen. We zullen instinctief onze kinderen beschermen met gevaar voor eigen leven. Maar we leven niet meer in grotten, dus wilde dieren die ons aanvallen zijn nou niet echt aan de orde van de dag.

Als kinderen worden zoals wij, dan betekent dit dat ze zichzelf wegcijferen. En dat is nou juist niet wat we willen voor onze kinderen. Dus als je wilt dat je kinderen gezond en levendig zijn met een goede basis zelfvertrouwen, laat ze dan zien hoe dat moet!

4 Je kinderen hebben je veel wijsheid te bieden
Waarom beoefenen we yoga en meditatie? Omdat we ons vrij willen voelen en gelukkig zoals kinderen dat kunnen zijn. Kinderen hebben zo veel energie en hebben zin in het leven. Ze willen plezier hebben. Dus misschien kunnen we iets van ze leren? Ga met je kinderen wandelen in de natuur, maak een strandwandeling en leer van ze.

5 Je kunt kinderen niet zomaar even yoga of meditatie leren
Een kind kun je geen meditatie of yoga leren wanneer het thuis helemaal niet wordt beoefend. Wanneer we kinderen de voordelen van yoga en meditatie willen meegeven moeten we het eerst zelf beoefenen.

Moeder zijn is prachtig en het hoeft niet zwaar te zijn. Moederschap kan je zoveel over jezelf leren. Geniet er van en sta open voor de leermomenten die je kinderen je geven.

Laat een reactie achter