Lunch Recepten

recept: Rode bieten omelet met boerenkool pesto

Rode bieten omelet met boerenkool pesto
Geschreven door Redactie

Zin in een snelle en toch übergezonde lunch? Maak dan deze rode bieten omelet met oer Hollandse boerenkool pesto. Deze jongens zijn werkelijk waar verrukkelijk en staan in een handomdraai op tafel.

Bereidingstijd:
15 minuten

Portie:
2 personen

Benodigdheden: 
blender, keukenmachine/hakmolentje, bakpan

Ingrediënten (circa 2 grote of 4 kleine omeletten)

  • 6 eieren
  • 1 grote rode biet
  • 2 el havermout
  • 1 el lijnzaad
  • Toppings: bijv zongedroogde tomaatjes, mais, boerenkool, geitenkaas

Boerenkoolpesto

  • 2 handen boerenkool
  • 30 g noten (ik gebruikte ongezouten cashewnoten)
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 1 knoflookteen
  • 6 el olijfolie
  • 2 el citroensap

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten van de boerenkoolpesto in een keukenmachine en maal dit fijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Doe alle ingrediënten van de pancake, op de toppings na, in de blender en maal dit kort. Het hoeft geen gladde massa te zijn.
  3. Verhit olie in de pan en schenk bietenmensgel in de pan. Bak de bietenomelet per zijde circa 2 minuten.

Leg de bietenomelet op een bord en beleg deze met je toppings en eindig met een flinke lepel boerenkoolpesto.

Charleyparsley.nl

Deel op:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Over de schrijver

Redactie