Geluk

9 slechte gewoontes die je moet verwijderen uit je dagelijkse routine

9 gewoontes die je direct uit je routine moet schrappen

Jij bent je gewoontes en wanneer jij het toestaat dat je slechte gewoontes het overnemen dan vertraag jij jouw weg naar succes. Slechte gewoontes sluipen er langzaam in totdat je helemaal niet meer door hebt hoeveel schade ze eigenlijk berokkenen. Onderstaand vind je 9 slechte gewoontes die er bij jou misschien ook in zijn geslopen maar die je zo snel mogelijk moet stoppen:

1 Je telefoon, tablet of computer in bed gebruiken
De meeste mensen hebben niet eens door dat deze apparaten in de slaapkamer invloed hebben op hun slaap en hun productiviteit. ’s Ochtends bevat de zon veel blauw licht, dit zorgt ervoor dat je minder slaaphormonen aanmaakt waardoor jij je alerter voelt. Top dus, want dan ben je beter in staat om op te staan! In de middag verliest de zon al wat van zijn blauwe licht zodat je lichaam langzaam kan beginnen met het produceren van melatonine (het slaaphormoon) en tegen de tijd dat het avond is verwacht je lichaam helemaal geen blauw licht meer.

Maarrrr laptops, telefoons en tablets stralen dat blauwe licht recht in je gezicht! Hierdoor ga je minder melatonine aanmaken waardoor je veel minder makkelijk in slaap valt. Probeer daarom na het avondeten deze apparaten niet meer te gebruiken (tv kijken is minder schadelijk omdat je ver genoeg van het beeld af zit).

2 Impulsief wat rondkijken op het internet
Je hebt 15 minuten nodig focus nodig voordat je echt ‘opgaat’ in je werk en je in een flow belandt. Als dit gebeurt schiet je productiviteit omhoog. Onderzoek toont aan dat mensen 5 keer productiever zijn als ze in deze flow zitten. Maar wanneer je constant je telefoon checkt, even op Facebook kijkt en checkt of de nieuwste kledingstukken van Asos wat voor je zijn kom je nooit in die flow. Dus stop met impulsief rondkijken op het internet en focus je op je werk!

3 Je telefoon checken tijdens een gesprek
Er zijn weinig dingen irritanter dan een gesprek voeren met iemand die constant zijn telefoon checkt. Dus als je een gesprek voert, committeer je dan en focus je op het gesprek.

4 Verschillende notificaties gebruiken
Verschillende notificaties zijn een nachtmerrie voor je productiviteit. Onderzoeken tonen aan dat steeds op je telefoon of inbox kijken als er een bericht binnenkomt ervoor zorgt dat je productiviteit naar een nulpunt daalt. Kijk op vaste tijdstippen naar je telefoon en inbox en negeer ze verder, zo kun je ongestoord verder werken.

5 Ja zeggen terwijl je nee zou moeten zeggen
Onderzoek toont aan dat hoe meer moeite je hebt om nee te zeggen hoe waarschijnlijker het is dat je veel stress ervaart. Nee is een krachtig woord en je hoeft er niet zo bang voor te zijn om het te gebruiken. Want door nee te zeggen tegen het één zeg je ja tegen het ander.

6 Blijven nadenken over lastige mensen
Er zullen altijd vervelende mensen op je pad komen. Elke keer dat je merkt dat je nadenkt over een persoon of collega die je bloed laat koken is het goed om dankbaar te zijn voor de andere mensen in je leven. Er zijn genoeg mensen in je leven die jouw aandacht verdienen, maar die lastige collega hoort daar niet bij!

7 Roddelen
Roddelaars ervaren plezier als het slecht gaat met andere mensen. Het lijkt misschien grappig om samen te lachen om de fout die een ander heeft gemaakt, maar uiteindelijk geeft het een slecht gevoel. Er zijn zo veel positieve dingen in de wereld en je kunt zo veel leren van interessante mensen, zonde om je tijd te besteden met het praten over de mislukkingen van anderen.

8 Wachten met actie ondernemen tot je zeker weet dat je gaat slagen
Ideeën hebben tijd nodig om zich te ontwikkelingen. We hebben de neiging om maar niets te doen omdat we weten dat onze ideeën nog niet perfect zijn. Maar hoe kun je ooit iets ondernemen of produceren als je blijft wachten tot het perfect is? Begin gewoon en daarna  zie je wel weer verder.

9 Jezelf met anderen vergelijken
Als jouw geluksgevoel en eigenwaarde komen doordat jij jezelf vergelijkt met anderen dan heb je nooit echt controle over je eigen geluk. Als jij je goed voelt over wat jij hebt gedaan dan mag je niet toestaan dat de meningen van anderen dit gevoel van je wegnemen. Het is onmogelijk om je helemaal niet meer druk te maken om de meningen van anderen, maar je hoeft jezelf niet met anderen te vergelijken.

Bron Entrepeneur.com Foto Thistimetomorrow.com