Geen categorie

Waarom je ook citroenen ipv kalmeringspillen kunt gebruiken

Ga je stress tegen met citroenen!

Wat blijkt: het inademen van de lucht van citrusvruchten werkt volgens de wetenschap enorm stress verlagend! Toen deelnemers uit een onderzoek minder dan 10 minuten de lucht van de yuzuvrucht (een Japanse citrusvrucht) opsnoven, zagen de onderzoekers een significante daling in de stemmingsstoornis van de deelnemers.

Stemmingsstoornis is de verzamelnaam voor verschillende psychische aandoeningen die invloed hebben op iemand zijn stemming zoals bijvoorbeeld spanningen, woede, depressie, onrust, vermoeidheid en angst.

Dus gebruik citrusvruchten in je keuken! Maak een heerlijke limonade van je citroen en limoen, maak ’s ochtends een heerlijke smoothie met sinaasappel of besprenkel citroen of over je visgerecht. Als je er maar voor zorgt dat je goed in en uit ademt terwijl je bezig bent met het bereiden van je citrusvruchten.

Probeer het gewoon eens uit, wie weet brengt het jou ook verlichting wanneer je het zwaar hebt. Zorg dat je citroenen in huis hebt en adem 10 minuten bewust in en uit met de citroen onder je neus.