Geluk

7 kleine gewoontes die je geluk stelen

7 gewoontes die je geluk stelen

Uiteindelijk word je wat je herhaaldelijk doet en als je gewoontes je niet helpen dan schaden ze je. Hieronder zie je een aantal gewoontes die je niet helpen en er juist voor zorgen dat jij je minder gelukkig voelt.

1 Je focust je op de verhalen van anderen en niet op die van jezelf
Kijk niet alleen naar de succesverhalen van anderen en hoe zij dingen voor elkaar hebben gekregen dat jij je eigen verhaal vergeet. Schrijf je eigen verhaal en breng het tot leen. Als jij besluit om het heft in eigen hand te nemen dan kun je enorme veranderingen bewerkstelligen. Houdt je wensen en doelen dicht bij je hart en besteedt er elke dag tijd aan.

2 Wachten op het perfecte moment
Het perfecte moment is een mythe. Momenten zijn niet perfect, ze zijn wat jij van ze maakt. Jouw kans op succes en geluk ligt niet aan het moment, het ligt aan jouw wilskracht, doorzettingsvermogen en lef.

3 Alleen maar werken voor je loon
Werken zonder dat je er interesse voor hebt voelt als een gevangenis. Dit is je leven, je enige kans op aarde en je werk speelt hier een grote rol in. Dus kijk om je heen, probeer dingen en wees niet te bang om te falen. Doe je best om iets te vinden wat bij je past.

4 Vasthouden aan boze gevoelens
Iedereen en alles wat je negatief vindt neemt ruimte in je hart en hoofd in. Dus stop met haten. Ga verder, laat los en kijk niet terug.

5  Vast blijven houden aan je zorgen angsten
Als je uiteindelijk terugkijkt op je leven dan zul je zien dat de meeste angsten en zorgen voor niets zijn geweest. Dat de dingen waar je voor vreesde niet zijn gebeurd. Laat je zorgen en angsten los, leef in het nu. Je hebt geen controle, zodra je dit accepteert zal er een last van je schouders afvallen.

6 Blijven hangen in negativiteit
Een slechte dag is gewoon een slechte dag. Kies ervoor om het niets meer te laten worden. Tegenslagen zijn niet leuk, maar ze horen er bij. Laat tegenslag je niet tegenhouden. Je krijgt elke dag nieuwe kansen en nieuwe lessen, je kunt altijd een manier vinden om toch door te gaan. Onthoud dat je altijd een keuze hebt.

7 Vasthouden aan iemand die van je houdt
Soms moet je weglopen van mensen, niet omdat je niet om ze geeft, maar omdat ze niet voldoende om jou geven. Als iemand je steeds weer pijn doet dan moet je accepteren dat deze persoon niet voldoende om jou geeft. Het is lastig te accepteren, maar soms moet je door de zure appel heen bijten. Verspil je tijd niet langer aan mensen die het niet waard zijn.